DAİKİN’DEN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI DAİKİN’DEN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI

China Jianyin Investment Ltd. adlı yatırım araştırma enstitüsünün son olarak açıkladığı bir rapora göre, Çin’in enerji yapısının dönüşümü ve çevre dostu teknolojisinin gelişimi gelecekte bu ülkeye yoğun biçimde yatırım talebi çekecek. Aynı rapordan kaynaklanan veriler ve tahminler, önümüzdeki 30 yıl içinde Çin’in enerji, endüstri, inşaat, ulaştırma sektörlerinde ve diğer alanlarda düşük karbonlu kalkınma için 100 trilyon yuanı (yaklaşık 15,69 trilyon dolar) aşacak bir yatırım yapacağını gösteriyor. 

Gerçekten de Çin’in belirli tarihlerde karbon sınırını  aşıp karbon nötr aşamaya ulaşma hedefi rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, akıllı şebekeler ve geleneksel enerjinin çevre dostu yönelimi gibi süreçleri de içeren enerji transformasyonuna yönelik yatırımı artırma etkisi yaratacak.

Öte yandan yatırımlar endüstriyel süreçlerin elektrifikasyonu, yeni enerjili araçlar ve akıllı ulaştırma altyapısı türünden endüstriyel inovasyonlara da yönelecek. Bu arada rapora göre, dijital teknolojiye dönük yatırımlar yükselecek ve bu bağlamda ülkedeki karbon emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunacak.