ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

Burdur Belediyeler Birliği Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi'nde çöpten elektrik enerjisi üretilmeye başlandı. Büğdüz köyü kara yolu üzerindeki tesiste "çöpten ilk gaz alım ve elektrik üretim" töreni düzenlendi. Konuşmaların ardından tesis hizmete alındı.

“1,5 MW GÜCÜNDE OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Tesisimiz Büğdüz köyü kara yolu üzerinde yer alıyor. Gelecek kuşaklara daha güzel bir ülke ve çevre bırakma amacıyla projeye başladık. Bu proje 1,5 MW güce sahip. Bugün yeni başlamış olsak da katı atıkların toplama merkezlerinden toplanmasıyla bu miktar artacak. İlimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

“ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Burdur Belediyeler Birliği ve Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “Çeltikçi ve Karamanlı aktarma istasyonlarının faaliyete geçerek Bucak, Çeltikçi ve Karamanlı bölgelerinde oluşan çöpün tesise taşınma işlemlerine başlandı. Çöpler tesiste ayrıştırılarak ambalaj atıkları geri dönüşüme gönderiliyor. Organik atıklar ise 'Biyometanizasyon' çöp gaz tesisinde biriktirilmeye başlandı. İlk gaz alımı gerçekleştirerek elektrik üretimine bugün jeneratörümüzü ateşleyerek başlayacağız. Belediye başkanlarımızın fedakarlıkları neticesinde Burdur genelindeki çöpler bertaraf edilerek bu çöpten enerji elde edecek tesisin gerçek amacına hizmet etmeye başlaması sağlanmıştır. Katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, valimize, milletvekillerimize ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum." (AA)