Borçelik, iklim kriziyle mücadele kapsamında yapılacak faaliyetler için ING Türkiye’den 10 milyon Euro değerinde kredi sağladı. Yatırım kapsamında enerji verimliliği ve karbon emisyonların azaltılması projelerine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Şirket aynı zamanda sürdürülebilirlik performansının artması için de çalışacak.  

“ÇELİĞİN GELECEĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMDEN GEÇİYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, “Karbon vergileri ve müşteri beklentileri ilerleyen süreçte “Emisyon Ticareti Sistemi” çerçevesinde şekillenecek. Bu sistem aynı zamanda sürdürülebilir üretimin karlılığı etkileyecek en önemli unsurlardan biri haline dönüştü. Dünyanın farklı ülkeleri karbon emisyonu teknolojileri üzerine çalışıyor. Türkiye’nin de bu konuda ortak hareket etmesi gerekiyor. Çelik sektörü olarak Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlemesi ile ilgili olarak tüm paydaşlar ile iletişim halindeyiz. Bu konuyla ilgili olarak sektörümüzün yol haritası oluşturması gerekiyor. Çünkü çeliğin geleceği için sürdürülebilir üretim önem arz ediyor” dedi. 

“BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜCÜNE İNANIYORUZ” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren ING Türkiye Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay, “Sürdürülebilir bir dünya hedefinde hem bireylerin hem kurumların sorumlulukları bulunduğunu vurgulayarak, “ING Türkiye olarak, sürdürülebilir bir dünya hedefinde bankacılık sektörünün dönüştürücü gücüne inanıyoruz. İş modelimizi sorumlu ve sürdürülebilir bankacılık temelleri üzerinde inşaat ettik. Ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe öncelik verdik. Sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu iş birliğini gerçekleştirmekten mutluyuz” diye konuştu.