Doğanlar Holding’in enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş ile ilgili halka arzı çalışmaları sürüyor. Biotrend Enerji, halka arz konsorsiyum eş liderlerinin Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. olduğunu açıkladı.  

HALKA ARZ SÜRECİNDE İLK ADIM ATILDI

Enerjiden mobilyaya, inşaattan perakendeye kadar farklı sektörlerde faaliyetlerini sürdüren Doğanlar Holding, halka arz sürecinde ilk adımını attı. Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Biotrend Enerji ile ilgili çalışmalar neticesinde konsorsiyum eş liderleri Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ile halka arza ilişkin yetkilendirme sözleşmesi imzalandı. 

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİMİZİ DAHA DA ARTIRIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan; “Biottend Enerji olarak çevreye, doğaya, ekonomiye ve dünyaya katma değeri yüksek projeler hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu yeni atılımımızdan dolayı heyecanlıyız. Sürdürülebilir bir dünya için en önemli adımlardan biri; yenilenebilir enerji kaynakları. Bu alanda yaptığımız yeni yatırımlarla toplumun geleceğine ve sağlığına da yatırım yapıyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren yenilikçi teknolojiler ve atık yönetimine yeni bir perspektiften bakmayı ilke edindik.  Bu şekilde, yenilenebilir enerji üretim alanında portföyümüzü her yeni dönemde biraz daha genişletiyoruz” dedi. 

15 TESİSİNDEKİ ÇÖPLER ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR 

Biotrend Enerji, ülke genelindeki 15 farklı tesiste, evsel atıkların ayrıştırılmasıyla elde edilen gaz sayesinde, evsel atıkların yaklaşık %25'ini işlemektedir. Bu işlemler sırasında, küresel ısınma ile birlikte azalan yer üstü ve yeraltı su kaynaklarının, çöpten kaynaklanan sızıntı suları ile kontaminasyonu engelleniyor ve modern arıtma tesislerinde doğaya güvenli dönüşümü sağlanıyor. Modern tesislerde, hammaddesi yurtdışından ithal edilen geri dönüşümlü malzemelerin ayrıştırılmasıyla ülke ekonomisine katma değer yaratılıyor. Organik atıklardan üretilen kompost malzemeye dönüştürülürken motorların atık ısısı ile ısıtılan seralarda domates yetiştiriliyor.