Baymak, sürdürülebilir bir dünya için hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Programı çerçevesinde yürüttüğü “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı. Baymak bu atılımla iklimlendirme sektöründe 2022 yılının ilk yeşil ofis diplomasını aldı. Baymak hayata geçirdiği Ar-Ge çalışmaları ile enerji verimliliği yüksek olan ürünler geliştirmeyi sürdürüyor.  Baymak, yeşil ofis programıyla ofis içinde de çevreci dönüşümüne de devam ediyor. 

ORGANİK ATIKLAR KOMPOST GÜBREYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Yeşil Ofis Programı kapsamında gıda atık yönetimi uygulamaya alındı. Atık yönetimi sayesinde pişirme süreci sırasında organik atıklar ortaya çıktı ve kompost gübreye dönüştürülmeye başladı. 2021 yılında 1 ton organik atıktan kompost gübre üretildi. 

21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK

1500 KİŞİNİN BİR GÜNLÜK SU İHTİYACINA EŞDEĞER SU TASARRUFU SAĞLANDI

Çevreci aksiyonlar Baymak çalışanlarının da katkısıyla sürüyor. Bu aksiyonlar birçok alanda tasarrufun elde edilmesine yardımcı oluyor.  Ofisin ortak alanlarına yerleştirilen atık ayrıştırma kutularındaki tasarruf rakamları bu çalışmaların önemini ortaya koyuyor. 

  • 390 kg atık cam geri dönüştürüldü ve 11,70 kg sera gazı salınımının önüne geçildi ve 16,38 kWh enerji tasarrufu sağlandı. 
  • 159 kilogram atık plastik geri dönüştürüldü. Bu sayede 6,52 kg sera gazı salımı engellendi ve 918,07 kWh enerji tasarrufu elde edildi. 
  • 222 kilogram atık kâğıt geri dönüştürüldü ve 39,29 kg sera gazı salımı engellendi. Bu sayede 910,20 kWh enerji tasarrufu sağlandı.