Baumit, yapı malzemeleri sektöründe hem çevre dostu hem de enerji tasarrufu sağlayan ürün ve çözümler geliştiriyor. Merkezine ise insanı koyuyor. Bu anlayışla yenilikçi ısı yalıtım sistemleri geliştiriyor ve yalıtım bilincini topluma yaymaya odaklanıyor. Baumit’in Dilovası’nda ki üretim tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı. Sıfır Atık belgesi; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması gibi kriterlerin değerlendirilmesiyle veriliyor.

‘SAĞLIKLI BİR YAŞAM KALİTESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, “Tüm çalışmalarımızın odağında sürdürülebilirlik konusu bulunuyor. Çalışmalarımızı Sıfır Atık belgesiyle taçlandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Fabrikamız dikey bir tasarıma sahip olup 63 metre yüksekliğinde bir kuleye ev sahipliği yapıyoruz. Dikey üretim yöntemi sayesinde üretim alanından tasarruf sağlarken aynı zamanda enerjimizi de verimli kullanıyoruz. Tüm üretim süreçlerimizi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemine göre yönetiyoruz. Çevreye ve insana saygılı ürünlerin zararsız hammaddelerle, modern teknoloji ile donatılmış ekipmanlarla risksiz bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyoruz.” dedi. 


 
 

KARBON PİYASALARI ETKİNLİĞİ CARBON FORWARD TÜRKIYE'YE GELiYOR KARBON PİYASALARI ETKİNLİĞİ CARBON FORWARD TÜRKIYE'YE GELiYOR