Elektromekanik imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren Astor, Güç Transformatörü, Dağıtım Transformatörü, Orta ve Yüksek Gerilim Anahtarlama Ürünleri olmak üzere Ankara’daki fabrikasında üretime hız kesmeden devam ederken, yüksek kalitedeki ürünlerini yurt içi ve dışındaki müşterilerle buluşturuyor. Dünyanın 72 ülkesine ihracat gerçekleştiren Astor, yeni pazarlarla beraber ihracat hacmini ve gelirlerini artırmayı hedefliyor.

“5 YIL İÇİNDE İHRACATIMIZI YÜZDE 40’A ÇIKARACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Astor Genel Müdürü Enver Geçgel, "Türkiye’nin geleceği için stratejik önem taşıyor. Biz de önümüzde en önemli fırsatı ihracat olarak görüyoruz. İhracatımızın artması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz çalışmalar sayesinde ihracatımızı 2 kat artırdık. var gücümüzle çalışıyoruz. Her geçen yıl ihracatımızı yaklaşık 2 kat artırmayı başardık. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ihracatımızı toplam satışlarımızın yüzde 40’ı seviyesine çıkarmak" dedi. 

“ABD PAZARINA GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ” 

Geçgel konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Astor olarak Avrupa ve ABD pazarına odaklandık. Öncelikli hedefimiz Avrupa pazarında gelişmiş ülkelere olan ihracatımızı yüzde 25 oranında artırmak. Aynı zamanda ABD pazarına girerek bu pazarda da emin adımlarla büyümeyi amaçlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde ABD’ye önemli ölçüde ihracat yapacağımızı öngörüyoruz. Bununla beraber elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinde hem verimlilik hem de güvenirlik açısından transformatör ve anahtarlama ürünlerini yenilemek zorunda olan ülkelerin, yenileme projelerinde ürünlerimizle yer almak da hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlı elektrik üretiminin her geçen yıl daha da kritik öneme sahip olduğu günümüzde, yeni yatırımlarda da ASTOR marka ürünlerin kullanılması önemli stratejilerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM

“YAKINDA SERİ ÜRETİME BAŞLAYACAĞIZ”

Astor’un önümüzdeki dönem yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Enver Geçgel: “Ar-Ge çalışmalarımız için yatırımlarımızda büyük bir pay ayırıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızda özellikle dünyada üretimi kısıtlı özgün transformatör ve anahtarlama ürünlerine odaklanıyoruz. Yakın zamanda yeni ürün gamımız olan Akım ve Gerilim Transformatörünün Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak seri üretime geçeceğiz. Öncelikle kendi üretim ihtiyaçlarımız için kullanacağımız bu ürün gamı ile verimlilik ve kalite adına önemli gelişmeler sağlayacağımızı düşünüyoruz.