Arı Batarya ile Dubai merkezli şirket, 37 milyon dolarlık yatırım anlaşması gerçekleştirilecek. Anlaşmaya göre Ankara'da kurulacak fabrika ile yaklaşık 150 kişiye iş imkanı sağlanacak. Fabrikada uzun süre kullanım imkanı sunan ve diğer enerji depolama ürünlerine nazaran düşük ve yüksek sıcaklıklarda çalışabilen "süper kapasitör batarya" üretilecek. Kimyasal olmayan yöntemle üretilen bataryalar patlama riski olmaması dikkat çekiyor. Bu sayede hem çevre dostu hem de güvenilir bir enerji depolama çözümü sunuyor. 

ENERJİ DEPOLAMA SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Vera Grup'un Kurucusu ve Üst Yöneticisi Dursun Özeroğlu, Ankara Teknopark Konferans Salonu'nda düzenlenen imza töreninde, yaklaşık 7 aylık bir çalışma sonucunda Infusion Solar Energy ile iş birliğine karar verdiklerini söyledi. Özeroğlu, anlaşma ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Türk mühendislerinin Ar-Ge ve üretim gücüyle Infusion Solar Energy'nin enerji depolama sistemleri alanındaki uzmanlığını birleştirmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi, çevreci ve karbon salımını azaltmayı dikkate alan çözümleri önemsiyoruz. Dünyada sektörün kapasitesi artmaya devam ediyor. Batarya ve enerji depolama sektörü geçtiğimiz yıl 41 milyar dolar olan cirosunu, bu yıl 50 milyar dolara yaklaştırdı. Bu rakam 2030 yılında 500 milyar dolara ulaşacak. Yürüttüğümüz tüm projelerde Ar-Ge faaliyetlerine önem veriyoruz. Sektörde bir sonraki yatırımlarının elektrikli araç dönüşüm sistemleri alanında olacak.” dedi. 

"TÜRKİYE'DE 4. FABRİKAMIZ OLACAK"

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Infusion Solar Energy Operasyon Direktörü Waseem Haider, “55 ülkeye süper kapasitör batarya satışı yapıyoruz. Satışlarımıza 2018 yılında başladık. O günden beri talepler önemli düzeyde arttı. Bu da bizi yeni ortaklıklar aramaya itti. ABD, BAE ve Pakistan'da kurulu fabrikalarımız var. Türkiye bu anlamda 4. ülke olacak." dedi. (AA)
 

VAT ENERJİ’DEN YENİ PROJE VAT ENERJİ’DEN YENİ PROJE