50 yılı aşkın üretim tecrübesiyle özel mühendislik projeleri üreten ve uygulayan bir çözüm merkezi olan Akyapak Makine, sac, boru ve profil bükme makineleri ve dünyada sayılı üreticinin faaliyet gösterdiği çelik konstrüksiyon üretim hatları ile öne çıkıyor.  Akyapak Makine, Ar-Ge, üretim ve satış tecrübeleriyle sektörde bayi ve müşterilerine daima güven sunuyor. Müşteri beklentilerindeki hızlı değişime yenilikçi Ar-Ge departmanıyla cevap veren firma, imal ettikleri özel makineleri dünyanın dört bir yanına Akyapak Makine güvencesiyle ihraç ediyor. 

“HER ÖZEL SİPARİŞ BİZİM İÇİN YENİ ÜRÜN DEMEK”

Akyapak Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, Ar-Ge çalışmalarıyla sektörde ilklere imza attıklarının altını çizerek, yurt içi ve yurt dışında otomotivden savunma sanayine kadar birçok farklı sektöre ürün ve hizmet sunduklarını söyledi.  Levent Akyapak, proje bazlı siparişlerle ilgili şu açıklamayı yaptı. “Her özel sipariş bizim için yeni bir ürün anlamına geliyor. Elbette daha önce ürettiğimiz ürünlerle kesişim noktaları oluyor. Yine de proje tipi üretim yapmak inovasyon kültürü gerektiriyor. Bu yeniliği elde etmek içinse özel bir çaba harcamanız gerekiyor. Dünyada her büyüklükteki üretici firma, faaliyet alanı ister savunma, ister petrol ve gaz, isterse çelik konstrüksiyon üretimi olsun, üretimlerinde entegrasyon istiyor. Biz de sektördeki tecrübe ve yenilikçi yaklaşımlarımızla bu beklentilere cevap veriyoruz. Yapısal çelik işleme hatlarımıza çift şerit testere entegrasyonu ve özelleştirilebilen hat yerleşim uygulaması şeklinde projelendirdiğimiz delik delme hatlarımızın yakın zamanda sevkiyatını gerçekleştirdik” dedi. 

EN FAZLA PATENT ALAN 40 FİRMA ARASINDA

Firmalarının yıllık ortalama bin 500 adet makine ürettiğini, üretimini yaptığı makinelerin yüzde 80’nini 6 kıtada 112 ülkeye ihraç ettiklerini dile getiren Levent Akyapak, “İhracat performanslarının yanı sıra iç piyasada özellikle bükme gruplarıyla yüzde 35’lik pazar  payına  sahip  olan Akyapak Makine, Ar-Ge Merkezi faaliyetlerinde 2019 yılı içerisinde Türkpatent tarafından tescil edilen 4 patenti ile en fazla patent alan 40 firma arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı. Akyapak şöyle devam etti: “Bükme makinelerinde güvenirliğin yanında, yüksek büküm hızı ile üretkenliği arttırdık. Profil bükme makinelerimiz özellikle tersaneler ve enerji sektöründe talep görüyor. Dünyanın önemli tersanelerine müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan makinler üretiyoruz. APK modellerimizin özelliklerinden biri; gemi iskeletlerinde gemi profillerinin bükülmesi için özel olarak tasarlanmış olmaları. Bilinen büküm yöntemleri haricinde Holland profil bükümü ile L ve T profillerin bükülmesini mümkün kılıyor. Tek tek bükülen profiller istendiği zaman çift olarak bükülebiliyor. Hem manuel hem de modern CNC sistemleri mevcut. Akyapak APK modellerimiz tersanelerde, gemi imalatında kullanılmasının yanında gemi onarımlarında da tercih ediliyor. Kullanım kolaylığı kapsamında en zorlu bükümlerin üstesinden rahatlıkla gelinebiliyor.”  

“ÇELİK İŞLEME ŞİRKETLERİNDEN BİRİNİN TERCİHİ OLDUK”

Akyapak Makine’nin yalnızca Türkiye’de değil dünyada da önemli pek çok projenin üretim ve inşa süreçlerinde çeşitli roller üstlendiğine değinen Akyapak, mevcut üretim gücüyle yetinmeyeceklerini ve başarmak istedikleri yeni büyük projeler olduğunu dile getirdi. Akyapak konuşmasına şu sözlerle devam etti: “50 yılı aşkın üretim tecrübemiz yanında özel mühendislik projeleri üreten ve uygulayan bir çözüm merkeziyiz. Son dönemde dünyanın en büyük çelik işleme şirketlerinden birinin tercih olduk. Yapısal çelik işleme hatlarımız ile çift şerit testere entegrasyonu ve özelleştirilen hat yerleşim uygulamalarımızda projede yer alacağız. Yer aldığımız bir diğer proje ise savunma sanayi, madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Avustralyalı bir şirket oldu. Firma, global pazarda rekabetçi olabilmek için Akyapak makinelerini seçti.” 

YENİ YATIRIMLA ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRDI

Hindistan ve Avustralya’ya anahtar teslim projeleriyle dikkat çeken Akyapak Makine bugün faaliyetlerini 32 bin metrekarelik kapalı alanda sürdürüyor. Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üç lokasyonda üretimini sürdüren firma, bu yıl devreye alınan 8 bin 100 metrekarelik ilave tesis yatırımı ile üretim kapasitesinde artışa geçti. Akyapak Makine, Amerika ve Rusya’da satış ve servis hizmetlerini yerinde sunabilmek amacıyla açtığı AkyapakUSA ve AkyapakRussia yapılanmalarıyla bayi ve müşterilerine hızlı çözüm sağlıyor. Tampa’da bin 500 metrekarelik showroomu bulunan AkyapakUSA lokal teknik servis ve satış ekibiyle hizmet veriyor.