ABD Enerji Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Dairesi önemli bir rapor yayınladı. Rapora göre ABD’nin iklim değişikliği tehdidine karşı elektrik üretiminin yenilenebilir enerji ağırlıklı hale getirmesinin mümkün olduğu değerlendirildi. Bu adımın hayata geçmesi için önemli politika değişiklikleri gerektiği öne sürüldü ve ABD’nin milyarlarca dolar yatırım yaparak elektrik altyapısını yenilemesi gerektiği belirtildi. Ayrıca yıllık güneş enerjisi kapasite artırımlarını dört katına çıkarması gerektiği bildirildi. Şayet ABD yıllık kapasitesini dört katına çıkartırsa 2035 yılında yenilenebilir enerji şebekesine 1000 GW elektrik sağlayacak.

“1,5 MİLYON KİŞİYE İŞ İMKANI SUNACAK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Enerji Bakanı Jennifer Granholm, “En ucuz ve en hızlı gelişen yenilenebilir enerji türü olan güneş enerjisinin 2035 yılına kadar ABD’deki tüm evlere elektrik sağlayabilecek. Bu süreç içerisinde ise 1,5 milyon kişiye iş imkanı sunacak.” dedi. 

Enerji Bakanlığının verilerine göre ABD'de 2020'de güneş enerjisi kapasitesi 15 GW arttı ve toplam elektrik üretiminin yüzde 3’ü güneşten sağlandı. (AA)