SSE 250 yerleşkedeki 20.000 çalışanı, 15 Milyar Pound cirosuyla İngiltere’nin en büyük enerji şirketi. Çalışmaları enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı ile tesislerin bakım ve tamamlayıcı hizmetlerini kapsıyor. Büyüme hızı sektör ortalamasının üstünde olan şirketin teknik hedefleri tesislerinin çalışabildiği süreyi arttırmak, potansiyel arızaları erkenden fark edip önlemek, geçmiş arızaların tekrarına engel olmak, verimliliği arttırmak.

PSEG ABD’nin en büyük 10 enerji şirketi arasında. 2.200.000 elektrik, 1.800.000 gaz abonesi var. Toplam gücü 12.000MW’ı bulan santraller işletiyor. Yönetimin amacı talebe anında karşılık vermek, ancak bunu fiyatları doğru tahmin edebilirlerse daha iyi yapabileceklerini düşünüyorlar. Bir de üretim sürecinin ekipmanlarının ömürlerini kısaltmasını istemiyorlar.

Mainova AG Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden. Portföyünde elektrik, gaz, ısı ve su var. Enerji kaynaklarının her türünü; gaz, güneş, rüzgar, kömür, jeotermal, nükleer kullanıyorlar. Almanya’da gaz yakıt kullanan kojenerasyon tesisleri ile elektriksel güç üreten firmalar arasında yakıt fiyatlarına dayalı şiddetli rekabette öne geçmek isteyen Mainova en ucuz yakıt bileşimi ile maksimum verimlilik ve minimum emisyonla üretim yapmak istiyor.

*            *            * 
Bu firmaların 2019 yatırım hedefi ortak: üçü de üretim, iletim, dağıtım sistemlerinden ve müşterilerinden (buna tüketim sistemi de diyebiliriz) daha fazla veri toplamayı ve verileri hızlı ve derin analiz edecek çözümleri edinmeyi, mevcutları da modernize etmeyi hedefliyor.  

Otomasyon enerji sektöründe de otomatik kontrolden büyük veri yönetimine yükseliyor!