Pandemi sürecinde sanayide tüketilen enerji miktarı düşerken evlerdeki elektrik tüketimi arttı. Elektrik piyasası diğer sektörlere göre farklı dinamiklere sahip olması nedeniyle farklı talepler ve sonuçlar ortaya çıktı. Özellikle dünya genelinde sanayideki üretimin düşmesi enerji kaynaklarına olan talebin azalmasına neden oldu. Türkiye gibi enerjide dışa bağımlı ülkeler için bir nebze de olsa avantajlı bir durum yaşandı. Geçen yıl bu vakitlerde enerjideki fiyatlandırma sorunlarını konuşuyorken, fiyatlandırmalar normal seyreden petrol fiyatlarına göre toparlandı. Petrolün düşmesi, elektrik tedarikçilerinin maliyetlerini düşürerek piyasanın açılmasına ve tedarikçilerin tüketicilere çok daha ucuz fiyattan elektrik tedarik edebilmelerine zemin oluşturdu. 

Peki, enerji sektörü pandemi sürecini nasıl yönetti, daha evvel kurulan dijital alt yapılar bu sürecin yönetilmesine kolaylık sağladı mı, enerji sektörü dijital dünyada yaşanan gelişmelerden nasıl etkilendi? ST Endüstri Medya, bu süreç içerisinde sadece endüstri dünyasının temsilcilerinin yer aldığı bir forum sitesi kurarak yaşanan sorunları ve çözüm önerileri online platforma taşıdı. “İş Gündemini Paylaş” etiketinin altında endüstri dünyasından 100’den fazla iş insanı görüşlerini burada açıkladı. Bu değerli görüşler ise ST Endüstri Medya’nın ilk dijital dergisi olan Endüstri Forum Dergisi’nde bir araya getirilerek okuyucularımızla paylaşıldı. Endüstri Forum platformunda farklı sektörlerde yaşanan yeni gelişmeleri ve tartışılması gereken konu başlıklarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa süre içerisinde gördüğümüz bu yoğun ilginin iş dünyasında böyle bir platforma ne kadar ihtiyaç olduğunu bizlere gösterdi. Endüstri Forum platformu ve haziran ayında yayınlanacak ikinci sayısı ile farklı sektörlerin görüşlerini bir araya getirmeye devam edecek. 

Yayın hayatına başladığı günden beri doğru ve güvenilir habercilik anlayışından vazgeçmeyen ve endüstri dünyasının sesi olan ST Endüstri Medya olarak 21’inci yaşımızı kutluyoruz. Daha nice yayınlarla endüstrinin ihtiyaçlarını ve sorunların çözüm önerilerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.