Elif Yener, “Böylece Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. sadece vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmayacak, aynı zamanda kayıp ve kaçak oranını da azaltarak sağlanacak verimlilikle yılda 40 bin ton karbon salımının önüne geçecek ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmuş olacak” diye konuştu. 

Zorlu Enerji, enerji dağıtımı alanındaki yatırım projelerini desteklemek üzere aralarında EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ve IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve FMO’nun (Hollanda Kalkınma Bankası) da olduğu uluslararası kuruluşlardan ve yerel bankalardan, toplamda 330 Milyon USD karşılığı Türk Lirası’nı bulacak finansman desteği sağladı.

Zorlu Enerji, Şubat 2017 itibarıyla hisselerini devraldığı Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (OEDAŞ) faaliyetlerinde altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek üzere aralarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Dünya Bankası iştiraki olan Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ve Hollanda Kalkınması Bankası'nın (FMO) olduğu itibarlı uluslararası finans kuruluşları ve yerel bankalardan toplam tutarı 330 Milyon USD karşılığı Türk Lirası’nı bulacak Proje Finansman Sözleşmeleri imzaladı. Yüzde 100 Türk Lirası olarak sağlanan uzun vadeli finansmanın, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerini içine alan elektrik dağıtım bölgesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen altyapı yenileme yatırım harcamalarında kullanılması hedefleniyor. 

Bu adımın Zorlu Enerji Grubu'nun uzun vadeli finansal kaynak yaratma vizyonu kadar Türkiye ekonomisine yönelik uluslararası güveni yansıttığını belirten Zorlu Enerji Mali İşler Direktörü Elif Yener, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Zorlu Enerji olarak şimdiye kadar farklı yenilenebilir enerji projelerimizde hayata geçirdiğimiz uzun vadeli borçlanma ve yeni kaynaklar üzerinden uluslararası finansman sağlama stratejimizi, yüzde 100 oranında dolaylı iştirakimiz olan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ile elektrik dağıtım altyapılarının yenilenmesi alanına taşımaktan memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın en itibarlı uluslararası finansman kuruluşlarından Türk Lirası karşılığı sağladığımız ve geri ödemesini de Türk Lirası olarak gerçekleştireceğimiz krediye 110 Milyon Dolar karşılığı TL düzeyinde EBRD, 80 milyon Dolar karşılığı TL düzeyinde IFC, 65 Milyon Dolar karşılığı TL düzeyinde FMO katkı sunacak. Kalan tutar ise yerel bankalardan sağlanacak.”

“YILLIK 40 BİN TON KARBON SALIMININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ” 
EBRD, IFC ve FMO gibi çok uluslu ve kalkınma bankalarının özellikle sürdürülebilir ve ekonomiye katkı sağlayan enerji projelerine kaynak ayırdığını belirten Yener, “Zorlu Enerji olarak geçtiğimiz yıldan bu yana Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi altyapılarının yenilenmesi için gerçekleştirdiğimiz 425 milyon TL düzeyinde yatırımı 2020 yılına kadar toplam 330 milyon dolar seviyesine çıkaracağız. Bu yatırımlarla Afyonkarahisar,  Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerimizin daha güçlü bir elektrik dağıtım altyapısına kavuşacak. Böylece Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. sadece vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmayacak, aynı zamanda kayıp ve kaçak oranını da azaltarak sağlanacak verimlilikle yılda 40 bin ton karbon salımının önüne geçecek ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmuş olacak” diye konuştu.