İSTANBUL (AA) - Telekomünikasyon alanında 25 senelik bir uluslararası iş deneyime sahip olan Thibaud Rerolle, Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

Vodafone tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Vodafone Türkiye üst yönetiminde yeni bir atama yapıldı. Vodafone Grubu'na 2011 senesinde katılan ve Ocak 2012'den beri Safaricom Teknoloji Direktörü olarak çalışmakta olan Thibaud Rerolle, Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Safaricom'daki görevi boyunca Kenya'da en iyi ses ve data şebekesinin kurulmasına önderlik eden Rerolle, yeni nesil dijital iletişim teknolojilerindeki deneyimini Türkiye'ye taşıyacak. Rerolle, geleceğin teknoloji ve hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla Vodafone Türkiye'nin şebeke ve bilgi işlem altyapısının geliştirilmesinden sorumlu kişi olacak.

Thibaud Rerolle kimdir?

Telekomünikasyon sektöründe 25 senelik bir uluslararası deneyime sahip olan Thibaud Rerolle, Vodafone ailesine 2011 senesinde dahil oldu ve Ocak 2012 itibariyle Safaricom Teknoloji Direktörlüğü görevine getirldi. Bu görevi esnasında en iyi ses ve data şebekesini Kenya'daki 32 milyon müşterinin hizmetine sunan Rerolle, ülke genelindeki dijital dönüşümü desteklemek maksadıyla Safaricom IT altyapısını başarıyla yeniledi ve M-Pesa mobil ödeme platformunu modernize etti. Ayrıca, teknoloji ekibine yetkinliklerini geliştirme olanağı sunan Safaricom Dijital Akademi'yi faliyete geçiren Rerolle, Vodafone'un "Teknolojide Kadın" programının da aktif bir destekçisi durumunda

Safaricom'dan önce Orange Espana, Orange Dominicana, Telekomunikacja Polska, Intelig ve France Telecom gibi şirketlerde üst düzey görevlerde yer alan Rerolle, Telecom Paris Tech (ENST) Üniversitesi Telekomünikasyon Mühendisliği bölümünü bitirmesinin ardından aynı bölümde master yaptı. Academy of Executive Coaching (AoEC) sertifikalı bir yönetici koçu olan Rerolle, arıcılığa ilgi duyuyor.