Geçen yıl 18 proje kapsamında, ürün geliştirme, emisyon mevzuatına uyum ve yeni teknolojilerin ürünlere adapte edilmesi çalışmaları yapıldığını ve sektörde ilk defa ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Tier 4 motorlarını tanıttıklarını açıklayan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, "TürkTraktör tarafından geliştirilen yeni nesil elektronik kontrollü motorlarımız ihracata hazır.” dedi.


Türk traktör pazarındaki kesintisiz liderliğini 11. yılına taşıyan TürkTraktör, 2018 yılının odağına da tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunacak ve çiftçilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaları koydu. 

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta açıklamalarına 2017 yılının kısa bir değerlendirmesini yaparak başladı: “TürkTraktör olarak 2017 yılını  pazardaki kesintisiz liderliğimizi 11. yılına taşıdığımız bir yıl olarak tamamladık. Bu başarımızın ardında daima tarımı geliştirmek adına üretimden Ar-Ge’ye kadar uzanan alanlarda yaptığımız çalışmalarımız yatıyor.”

2017’nin TürkTraktör için ilklerin hayata geçirildiği ve öncü olma kimliğini destekleyecek çalışmalarla dolu geçtiğini söyleyen Marco Votta; “2016’da denetimlerinden yüksek puan toplayarak “Bronz Fabrika” unvanını alan Ankara fabrikamızdan sonra Sakarya Erenler Fabrikamız da faaliyete başlamasından sonra 3 yıl gibi çok kısa sürede, “Bronz Fabrika” unvanını almaya hak kazandı. Tüm yeniliklerimizin temelini oluşturan Ar-Ge alanında da yine çok verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Yıl boyunca merkezimizde 22 aktif proje yürütülürken, 5 tanesi başarı ile tamamlandı.  18 proje kapsamında, ürün geliştirme, emisyon mevzuatına uyum ve yeni teknolojilerin ürünlere adapte edilmesi çalışmaları yapıldı. 2017’nin hemen sonunda ise Türkiye’de sektöründe ilk defa ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Tier 4 motorlarımızı tanıttık. TürkTraktör tarafından geliştirilen yeni nesil elektronik kontrollü motorlar yurtdışındaki çiftçilerin kullanımı için ihracata hazır.”


TARIMI İLERİYE TAŞIYACAK EN ÖNEMLİ UNSUR TEKNOLOJİ

TürkTraktör’ün 2018’i de yine öncü olma vizyonuyla ortaya çıkan farklı ürün ve çözümlerle karşıladığını ifade eden Marco Votta, “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de teknoloji kullanımının artırılması tarımı geliştirecek en önemli unsurların başında geliyor. Asistan adını verdiğimiz uygulamamız ile başta çiftçiler olmak üzere uygulamayı kullanan herkesin sosyal ve iş hayatının daha verimli planlayabilmesine destek oluyoruz. Asistan’ı pratik bir şekilde cep telefonu veya tabletlerine indiren kullanıcılar bulundukları bölgenin hava durumundan, sektörel haberlere; tarlalarına ektikleri ürünlerin fiyatlarına kadar birçok farklı bilgiye ulaşabiliyorlar”  diye açıkladı.