Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, açıklanan KOBİ Değer Kredisi’ni ‘Can suyu ya da nefes kredilerinin de üzerinde doğrudan adım atılmasına yönelik süreci iyi yöneten bir fırsattır.” şeklinde değerlendirdi. “Türkiye’deki ekonomik sürecin başarıyla yönetildiğini düşünüyorum.” diyen Gülle ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ve tüm ekonomi yönetimini kutladığını belirtti.

“EKONOMİ DOĞRU OKUNUYOR”

KOBİ Değer Kredisi kapsamında yaptığı açıklamada Gülle, alınan bu kararı, reel sektörün yakından takibinin gerçekleştirilmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana ekonomi yönetiminin aldıkları tüm kararları “12’den isabetle yerinde müdahale” şeklinde değerlendiren Gülle, “Atılan tüm bu adımlar ekonominin doğru okunduğunu ortaya koymaktadır.” şeklinde konuştu.

Kredi paketinin 13 bankayla birlikte ortaklaşa yapılmasının değerini de belirten Gülle, güçlü ve kararlı ekonomi yönetimi, kaynak sağlama konusunda arzulu bankalar ile çalışma konusunda istekli reel ekonomi bir araya getirildiği takdirde başarının kaçınılmaz olacağını sözlerine ekledi.

Gülle son olarak, “Mikro ölçekte bilhassa ihracatçı firmalarımıza ve sanayicimize 1 milyon lira kredi tahsis edilmesi büyük bir olanak anlamına gelmektedir. Önümüzdeki dönemde ihracatçı firmalarımıza finansman desteğinin artırılması, 2019 yılı içerisindeki büyümeye de olumlu olarak yansıyacaktır.” dedi.