Yaklaşık iki senedir Türk Prysmian Kablo’nun CEO’luğunu icra eden Cinzia Farisè’in Prysmian Group’un MEAT Bölgesi CEO’luğuna atanmasından sonra; Türk Prysmian Kablo’nun üst yönetimine Ülkü Özcan getirildi. 

Senelerdirüst düzey yöneticilik görevlerinde yer alarak ve son dönemde çok sayıda yerli ve yabancı firmaya danışmanlık yaparak Türk iş dünyasında önemli bir noktada olan Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan; “Bu büyük aileyi Türkiye adına temsil ederek, tüm ekip arkadaşlarımla birlikte çalışacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Fırsat eşitliğini destekleyen, sürdürülebilir bir gelecek için kadın istihdamına büyük önem veren bir grupta bir kadın yönetici olarak görev almaktan büyük bir onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü bitiren Ülkü Özcan, 1998-2010 seneleri arasında Lafarge Türkiye’de sırasıyla Kıdemli Stratejist, Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2010 senesinde Sabancı Holding bünyesinde  bulunan Çimsa Çimento’da çok sayıda pozisyonda görev yapan Ülkü Özcan, en son Çimsa’nın CEO’luğunu yapmıştır. 2020 senesinde Çimsa’dan ayrılan Özcan, bu süre zarfında Türk ve yabancı şirketlere danışmanlık yapmıştır. Türk Prysmian Kablo’nun yönetimini devralan Ülkü Özcan, bundan böyle başarılı çalışmalarını Prysmian Group çatısı altında devam ettirecek.