“Sonoco olarak kendi ürünlerimizin üretimlerine odaklı işler yapmak istiyoruz. Dolayısıyla paketlemeyi otomasyona çevirerek kendi işimiz olan kağıt bobin üretmeye daha fazla odaklanacağız. Paketlemeyi de robotlar yapacak.”


Tüketici ambalajları, endüstriyel ürünler, koruyucu ambalajlar ve ambalaj tedarik zinciri hizmetlerinin küresel bir sağlayıcısı Sonoco Alcore, yüksek kaliteli, yenilikçi, değer yaratan bobin ve masura çözümlerinde lider olarak tanınıyor. Yeni robot yatırımı yapmaya hazırlanan Sonoco Alcore’nin faaliyetlerini Sonoco Alcore Türkiye Operasyon Müdürü Rıfat Kayapınar şu şekilde aktardı:

Ürünlerimizin paketlenmesi aşamasında kullanacağız. Ürünlerimizin paketleme yöntemleri ürün grubuna göre değişiklik göstermektedir. Tekstil ürün grubunda ürünler kolilenirken tekstil dışı grup genelde paletlere dizilimi sağlanmaktadır. Sonoco olarak kendi ürünlerimizin üretimlerine odaklı işler yapmak istiyoruz. Dolayısıyla paketlemeyi otomasyona çevirerek kendi işimiz olan kağıt bobin üretmeye daha fazla odaklanacağız. Paketlemeyi de robotlar yapacak. Firmamızın modernizasyon çalışmaları devam etmektedir. Üreticiler bu konularda bilinçli değil. Türkiye, daha fazla robotik yatırım yaparsa makinalaşma devrimine yetişebilir. Zaten çoğu otomotiv firması Türkiye’de üretim tesisine sahip. Ben hiçbir ülkede –Türkiye’den başka-bu kadar fazla bant, bu kadar fazla imalat bulunduğunu görmüyorum. Endüstri 4.0 devrimi Türkiye’de de neden gerçekleşmesin? Yabancı bir firma değil de otomotiv konusunda aynı kalitede Türkiye’nin yapabileceğini düşünüyorum. Sadece önümüzün açılması lazım.