“Topluluğumuz mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli olarak yenilemektedir. Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda hayata geçireceğimiz dördüncü fırın ile de son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donatacağız.”

Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirme kararı aldığı yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yıllık 80 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni fırını yaklaşık 18,2 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek. 

Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu, Endüstri 4.0’a uygun şekilde yeni teknolojiyle donatacağı yeni fırınının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini yaklaşık 1,3 milyon tona çıkaracak. 


“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLARKEN, PAYDAŞLARIMIZ İÇİN DEĞER YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yeni yatırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada, Topluluk olarak yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, Mersin’deki Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirilecek olan yeni fırın yatırımının Türkiye’nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Şişecam Topluluğu’nun tüm faaliyet alanlarında en yüksek kalitede üretim yapma stratejisi doğrultusunda hareket ettiğine de işaret eden Kırman, “Topluluğumuz mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli olarak yenilemektedir. Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda hayata geçireceğimiz dördüncü fırın ile de son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donatacağız” diye konuştu.