Kocaeli Gebze’deki 3 bin 500 metrekarelik fabrikasında 50 personeliyle dünyanın birçok ülkesine mega yat üretip satan Septemar Yatçılık ve Dekorasyon, kurulduğu 2008 yılından bu yana ürettiği 13 teknenin 7 adetiyle ödül almayı başardı. 
Septemar Yatçılık ve Dekorasyon’un Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Seçkin, 2018 yılında sadece iç pazardaki projelere değil, yurtdışı tersanelere de ihracat yapmayı planladıklarını açıkladı. Bunun yanı sıra yeni yılda sadece yat projelerinde değil, üst kalite hazır mobilya sektöründe de yer almak istediklerini vurgulayan Seçkin, “Hedefimiz üst kalite, katma değerli, ihracata yönelik mobilya üretimi ile ülkemizin ve firmamızın azar payını arttırmak” diye konuştu.
Yat üretiminde makine kullanımının geçmişte daha az iken yapılan işin hassasiyeti nedeniyle son 5 yıldır yoğunlaştığını dile getiren Korkut Seçkin, makineleşmenin kaçınılmaz olduğunu, yat sektöründe önümüzdeki dönemde makineleşmenin çok daha artacağını söyledi.  15 yıl önce kabaca taslak halinde çizilen projelerin yerini şimdi santimetresine kadar hesaplanmış CNC makinelerle iş yapılan projelerin aldığını vurgulayan Seçkin, “Biz de firma olarak makine alımında tercihimizi yerli üreticiden yana yapıyoruz. Türk ağaç işleme makineleri sektöründen ürün alıyoruz. Alım yaparken de yerli makine tercihi yapmak en önemli prensibimiz. Şimdiye kadar aldığımız CNC, ebatlama, freze, yatar makinelerimiz yerlidir. Sadece şu anda Türkiye’de olmayıp yurtdışından almak zorunda kaldığınız birkaç makinemiz var. Kalibreyi ve giyotini yurtdışından almak zorunda kaldık. Çünkü Türkiye’de üretimi yok. Bu nedenle bence makine üreticilerinin Ar-Ge’ye daha fazla bütçe ayırması lazım” diye konuştu.