Türkiye’nin lider elektronik güvenlik entegratörü firmlarından birisi olan Sensormatic’in CEO’su İsmail Uzelli, dünya güvenlik endüstrisinin lider şirketi Securitas’ın Avrupa Elektronik Güvenlik Başkanı oldu. 
Uzelli, elektronik güvenlik işini büyütmeyi amaçlayan Securitas’ın, Avrupa bölgesinde organik ve inorganik büyüme ile yapılanma stratejilerinin şekillenmesinden sorumlu olacak. Aynı zamanda Sensormatic CEO’su olarak da görevine devam edecek. Securitas Avrupa Başkanı Peter Karlströmer'e bağlı çalışacak Uzelli’nin sorumluluk alanı, toplam 24 ülkenin yer aldığı yaklaşık 500 milyon Euro’luk bir pazarı kapsıyor. 

1934 senesinde İsveç’te kurulan Securitas, bugün toplam 48 ülkede 355.000’i aşkın çalışanıyla teknolojiyi, insanı ve bilgiyi başarıyla harmanlayan bir yaklaşımla hizmet sunuyor. Şirket, dünya genelinde 150.000’i aşkın müşterisine hem güvenlik teknolojileri hem de güvenlik hizmetleri ile 360 derece güvenlik çözümleri sağlıyor. Elektronik güvenlik alanındaki işini iki kat büyütmek maksadıyla büyüme adımları atan Securitas, son olarak geçtiğimiz Ekim ayında Stanley Security’nin Almanya, Portekiz, İsviçre, Singapur ve Hindistan'daki elektronik güvenlik şirketlerini satın almıştı. 

İsmail Uzelli, dünya devi bir şirkette son derece prestijli bir göreve seçilmesinden ötürü gurur duyduğunu belirterek “Securitas’ın başarısının sırrı, logosundaki üç kırmızı noktanın da ifade ettiği sağlam değerleri ve bunun üzerine inşa edilmiş hizmet odaklı anlayışı. Ben de Securitas Avrupa Elektronik Güvenlik Başkanı olarak görev yapacağım önümüzdeki dönemde bu başarıyı daha ileriye taşımak için çalışacağım” şeklinde konuştu.

İSMAİL UZELLİ HAKKINDA

1969 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen İsmail Uzelli, English High School’danu bitirdikten sonra, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümüne devam etti. İş hayatına aile şirketi olan Uzelli A.Ş.’de adım atan Uzelli, Kısa bir süre içinde Türkiye'nin ilk modern kaset ve kitap mağaza zincirini açtı.

İsmail Uzelli, sahip olduğu vizyoner ve girişimci kişiliğiyle daha 23 yaşındayken, Sensormatic ABD ile iş ortaklığı anlaşması yaptı ve 1994 senesinde Sensormatic Türkiye’yi kurarak elektronik güvenlik sektöründe hizmet vermeye başladı. Sensormatic çatısı altında sergilediği liderliği süresince Türkiye’de güvenlik endüstrisinin gelişimine katkı sağlayan pek çok yeni teknolojiyle sayısız ilke damgasını vurdu.

2011 senesinde, bugün 48 ülkedeki faaliyetleri ve 355 bin çalışanıyla dünyanın en büyük güvenlik şirketleri arasında buulnan İsveç merkezli Securitas ile gerçekleşen birleşmenin ardından, Sensormatic Türkiye CEO’su olarak görev yapmayı sürdürdü.

Türkiye’de güvenlik sektörünün gelişimine önemli katkılarda bulunan İsmail Uzelli, Güvenlik Endüstrisi Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin (GESİDER) kurucu üyelerindendir ve 2 dönem üst üste derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmüştür. 2014-2017 yıları arasında da dünyanın en büyük güvenlik derneği olan ASIS’in Türkiye Başkanlığı görevini üyerine getirmiştir.. ASIS çatısı altında yaptığı çalışmalarla Türkiye güvenlik endüstrisinin gelişimine liderlik eden Uzelli, Nisan 2019 tarihinden bu yana Türkiye Özel Güvenlik Federasyonu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir.