Otomasyon ve enerji yönetimi konularında uzman çalışmalarıyla dünyada öncü konumuna gelen Schneider Electric’te üst düzey atama gerçekleşti. Şirket, Türkiye Strateji ve Dijital Dönüşüm Direktörü görevine yeni ismin getirildiğini açıkladı. Buna göre 2006 – 2008 yılları arasında Aselsan’da Yazılım Mühendisliği görevi yapmış ve 2008 yılından beri Schneider Electric bünyesinde profesyonel çalışma hayatını sürdürmüş olan Gökhan İşbitiren, Schneider Electric’in yeni Türkiye Strateji ve Dijital Dönüşüm Direktörü görevine atandı.

Gökhan İşbitiren Kimdir?

2006’da ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İşbitiren, aynı bölümde yüksek lisansını 2009 yılında tamamlamıştır. 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Finans alanında yüksek lisans derecesi almaya da hak kazanan İşbitiren, yine 2006 yılından beri profesyonel iş hayatını sürdürmekte.

İlk olarak 2006 yılında Aselsan’da Yazılım Mühendisi olarak çalışmaya başlayan İşbitiren, iki yıl Aselsan’da görev aldıktan sonra 2008 yılı itibariyle Schneider Electric bünyesine geçti. Schneider Electric Fransa’da beş yıl boyunca Yazılım Mühendisi olarak çalışan İşbitiren, 2013 senesinde Schneider’in Türkiye bölümüne geçti. Burada sırasıyla iş geliştirme, satış müdürlüğü ve pazarlama müdürlüğü gibi departmanlarda görev alan İşbitiren 2018 Aralık ayı itibariyle Türkiye Strateji ve Dijital Dönüşüm Direktörü olarak yeni görevine atandı. 

Gökhan İşbitiren yeni görevinde, Schneider Electric’in Türkiye’deki tüm stratejik çalışmalarından ve dijital dönüşüm alanındaki projelerden sorumlu olacak.