MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, büyük bir ilgi ve katılımla düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı’na dair açıklama yaptı. Tüm dünyadan binlerce iş insanının, devlet büyüklerinin, bürokratın ve askeri yetkilinin katılımıyla katma değerli ve oldukça ilgi gören bir organizasyona imza atıldığını açıkladı. Başkan İlhan Erdal, birçok ülkeden misafirin ağırlanmasının Türkiye’nin, firmaların, yerli ve milli ürünlerin tanıtımında oldukça önemli bir rol edindiğini belirterek, “Bu önemli organizasyon aynı zamanda küresel ticaret savaşlarının yaşandığı günümüzde, ekonomik manipülasyon ve saldırılara karşı önemli bir mesaj olmuştur” dedi.

Fuarda MÜSİAD’ın yeni projelerinin de tanıtıldığını belirten Başkan Erdal “MÜSİAD EXPO, uluslararası iş imkanları sunan, ürünlerin tanıtıldığı ve ikili iş görüşmelerinin yapıldığı bir organizasyon olduğu kadar, üretmek isteyen sanayicinin de yüzünü güldürdü. Gayrimenkul Kıymetler Borsası (GABORAS), Orta Ölçekli Sanayi Projesi, Karz-ı Hasen Sandığı gibi somut projelerin de aktarıldığı bir fikir paylaşım ortamına dönüştü. Önceki MÜSİAD EXPO’da olduğu gibi bu yılda da MÜSİAD Ankara olarak fazlasıyla stant bazında üye firmalarımız ve ziyaretçi katılımımız oldu. İlk yerli ve milli İnsansız Deniz Aracı (İDA) gibi yeni geliştirilen teknolojik ürünlerin ilk kez tanıtıldığı fuarda ihracata yönelik yeni ticari ilişkiler de kazanıldı. Bilhassa bu noktada firmalarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda oldukça olumlu geri bildirimler aldık.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

140 Farklı ülke, 7 binden fazla katılımcı


MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, konuşmasının devamında şunlar kaydedildi: “7 binin üzerinde B2B görüşmesinin yapıldığı MÜSİAD EXPO’da, değişik ülkelerden 400’e yakın alım heyetinin katıldığı bir organizasyon oldu ve hiç kuşkusuz Türkiye’nin en prestijli uluslararası etkinliklerinden biri olma niteliğinde. Fuar aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası yatırımcılara daha cazip hale gelmesine katkı sağladı. MÜSİAD EXPO yerlileşme, yüksek teknoloji üretimi ve markalaşma süreçleri için ülkece önemli işler yapıldığını gördük ve bu gelecek adına ümidimizi güçlendiriyor. Fuar, ülkeler arası ekonomik ve ticari ilişkilerle birlikte sosyal ve kültürel birlikteliklerin geliştirilmesine de hizmet ediyor.”