Entegre bir tesis olan Larton Ambalaj'ın 21 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Larton Ambalaj Sanayi Genel Müdürü Levent Öztekin; "Yeni dönemde inovatif ürün gruplarıyla ihracat ağımıza yeni ülkeler eklemeyi planlıyoruz" dedi.

Larton Ambalaj Sanayi Genel Müdürü Levent Öztekin, entegre bir tesis olan Larton Ambalaj'ın bugün itibarıyla 21 ülkeye ihracat yaptığını, yeni dönemde inovatif ürün gruplarıyla ihracat ağlarına yeni ülkeler eklemeyi planladıklarını açıkladı.
Atıktan geri dönüşüm yaparak gri bobin karton üretimi yaptıklarını, ürettikleri yarı mamul gri kartonu Larton'da işleyerek, katma değeri yüksek ürün haline getirdiklerini belirten Öztekin, ayrıca karton köşe koruyucu, laminasyon karton ve ebat karton ürettikleri bilgisini verdi. Sun-Ka ve Larton'da toplamda 150 personel istihdam ettiklerini kaydeden Öztekin, "Entegre bir tesis olan firmamız, bugün itibarıyla 21 ülkeye ihracat yapıyor. Yeni dönemde inovatif ürün gruplarıyla ihracat ağımıza yeni ülkeler eklemeyi planlıyoruz. Köşe koruyucu ürünlerin imalatında dört yılı geride bıraktık. Bu sene ilk defa bu ürünümüzde yaklaşık 650 tonluk üretim gerçekleştirdik. Ürünlerimizin hangi noktada olduğunu özellikle yurtdışında gerçekleşen fuarlarda gözlemliyoruz. 
Bu yüzden yurtiçi ve dışındaki fuarlara fazlasıyla önem veriyoruz. 2018'de farklı ülkelerde ve Türkiye'deki fuarlara katılarak, şu anda ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı planlıyoruz."