Termoset prepreglerde kullanım yerlerine özel birçok farklı reçine sistemi geliştirirken termoplastik prepreg çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan Kordsa CEO’su Ali Çalışkan; "Üç senedir katıldığımız ve geçen sene, 9 dakikalık preste kürlenme süresini 3 dakikaya düşürerek otomotiv sektörüne hız ve verimlilik katan reçine teknolojimizin lansmanını gerçekleştirdiğimiz JEC World’de bu sene de otomotiv ve havacılık sektörleri için önemli bir malzeme olan termoset prepreg üretimimizi ticarileştirdiğimizi duyurduk. Hafiflik, dayanıklılık ve uzun ömürlülük gibi avantajları ile metal malzemelerin yerini alacak bu geleceğin malzemelerini geliştirip üreterek pazardaki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz.

Bugün tüm dünyaya teknolojilerimizi ihraç ediyor, global pazarda işbirliklerine ve inovatif projelere imza atıyoruz. Açık inovasyon anlayışıyla hareket ederken aldığımız ödüllerle de ‘güçlendirici’ konumumuzu pekiştiriyoruz ve sektörü şekillendirmeye devam ediyoruz. 2017 sonu itibariyle dünya genelinde 664 patent başvurumuz var, bunlardan 168 adedi tescillendi. Bu teknolojileri kullanarak ürettiğimiz yeni ürünler, prosesler, ekipmanlar tüm dünyada takip ediliyor. Kompozit teknolojileri pazarının öncü firmalarından olma hedefiyle, Kordsa bundan sonraki dönemde de yeni teknolojiler geliştirip dünyaya ihraç ederken yeni yatırımlarla da güçlenmeye ve güçlendirmeye devam edecek” dedi.

Kordsa’nın yaşamı güçlendirme misyonunu vurgulayan CEO Ali Çalışkan, “Bu sene, 30 projenin yarıştığı JEC Innovation Awards ödül töreninin sponsoru olduk. Açık inovasyon anlayışını benimsemiş bir markanın temsilcisi olarak, yarışmada yer alan her bir projenin ister ödül alsın ister almasın, sektöre önemli katkısı olacağına inanıyorum" dedi.