Kastamonu Entegre, 24-28 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde düzenlenen Technomebel Ağaç İşleri ve Mobilya Endüstrisi Fuarı’nda boy gösterdi. Kastamonu Bulgaristan’a yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla Bulgaristan pazarındaki etkinliğini arttırmayı hedefleyen Kastamonu Entegre, fuarda ürünleri ve başarılı stand tasarımı ile öne çıkarken, sınırları aşan başarısını ve uluslararası alanda elde ettiği deneyimlerini ziyaretçilere aktardı.  

Kastamonu Entegre, Bulgaristan’ın en büyük uluslararası mobilya fuarı olan Technomebel’de Türkiye’yi temsil etti. Fuarda, Bulgar şirketlerinin yanı sıra, İtalya, Romanya, Yunanistan, Portekiz ve Polonya'dan öncü firmalar yer aldı. Kastamonu Entegre’nin fuardaki standını, alanında uzman mimar, iç mimar, mobilya üreticilerinin temsilcileri ve son kullanıcılardan oluşan geniş bir kitle ziyaret etti.  

Bulgaristan’ın Kazanlık bölgesi’ndeki Gabrovnitsa şirketinin özelleştirme idaresinden satın alınmasıyla kurulan tesislerde, Bulgaristan pazarının %40’ına üretim yaptıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız “Tesiste üretilen, mobilya ve dekorasyon üretiminde kullanılan yüksek kaliteli ham ve melamin kaplı yonga levha ve pelet (biyokütle yakıt) Bulgaristan iç pazarının yanı sıra, Doğu Avrupa, Balkanlar ve özellikle Yunanistan ve İtalya’dan yoğun talep görüyor.” dedi.  2017 yılında Fransa’dan satın alınan yonga levha üretim hattının, Bulgaristan’daki mevcut yonga levha tesisine taşındığını hatırlatan Yıldız “500 bin m3/yıl kapasiteli bu hattı, modernizasyon ve bakım çalışmalarından sonra 2019 yılında devreye alacağız. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz çalışmalar neticesinde bölgedeki etkinliğimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.