Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) Yönetim Kurulu, Schunk ABD Başkanı Milton Guerry’yi yeni başkan olarak seçti. KUKA CEO’su Klaus Koenig ise IFR'nin yeni Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Guerry, “IFR’nin yeni Başkanı olarak atanmaktan ve görev yapacak olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Klaus Koenig ve IFR üyelerimiz ile başarılı bir iş birliği için sabırsızlanıyorum.” dedi.

IFR Başkan Yardımcısı olarak Aralık 2019’dan bu yana görev yapan Guerry, ABB’den ayrılan Steven Wyatt’ın yerini aldı.

Guerry, Steven Wyatt'a IFR’de uzun yıllara dayanan başarılı çalışmaları için teşekkür etti: “Steven, robotik dünyasını desteklemek için harika bir iş çıkardı. Dünyanın dört bir yanından gelen ulusal robotik derneklerinin temsilcileri, robot üreticileri ve araştırma enstitülerinin yanı sıra medya temsilcileri gibi robot endüstrisine ve paydaşlarına ilham verdi.” dedi.

Guerry ayrıca, hızla değişen robotik ve otomasyon dünyasının anlaşılmasını daha da geliştirmek için Wyatt’ın misyonunu sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

MILTON GUERRY KİMDİR?

Schunk ABD ekibinde 2007’den beri Başkanlık görevini yürüten Milton Guerry, 2000 yılından Schunk ekibine katıldı ve çeşitli liderlik rolleri üstlendi. Aynı zamanda Robotik Endüstriler Birliği’nin (RIA) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Guerry, kariyerine otomotiv endüstrisinde çeşitli mühendislik ve teknik fonksiyonlarda çalışarak başladı.

KLAUS KOENING KİMDİR?

KUKA’nın Robotik Bölümü’nde CEO olarak görev yapan Klaus Koenig, KUKA AG’ye CCO (Operasyon Müdürü) olarak 2017 yılında katıldı. Koening, Alman otomotiv endüstrisinde çeşitli liderlik pozisyonlarında çalıştı.