Huawei tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, aralık ayında görevine başlayan Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, 2003 senesinde bilgisayar mühendisliği alanında eğitim gördü.

Jing Li, Mart 2005 tarihinden itibaren Huawei'de çalışmaya başladı ve 2007 senesinden beri 8 yılı aşkın süre Huawei Türkiye'de çeşitli görevlerde yer aldı. Temmuz 2016'dan Eylül 2019'a kadar Huawei Bulgaristan Genel Müdürü olan Jing Li, Eylül 2019'dan itibaren Mobil Ağlar İş Grupları Direktörü olarak yeniden Türkiye'ye döndü ve 8 Aralık'tan geçerli olmak üzere Huawei Türkiye Genel Müdürü olarak görevinin başına geçti.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Jing Li, Xichu Zhao'ya Türkiye'de son 2 senedegerçekleştirdiği başarılı çalışmalar için teşekkür ettiğini dile getirerek, "Huawei olarak, 18 senedir Türk bilgi teknolojileri sektöründe hizmet vermekteyiz. Bu dönemden sonra da müşterilerimiz için en iyi çözüm ve hizmetleri sağlamaya devam edeceğiz. Huawei her zaman olduğu gibi, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişimine katkıda bulunmayı sürdürecektir. 10'uncu yılını kutlayan Türkiye Ar-Ge merkezimiz hem yerel hem de yurt dışı pazarlar için 5G, AI, HMS gibi alanlar başta olmak üzere, yenilikçi çözümler geliştirmeye devam edecektir. İş ortaklarımızla birlikte Türkiye için daha fazla değer yaratmaya kararlıyız." Şeklinde konuştu.

Huawei Türkiye Genel Müdürlüğü görevini Jing Li'ye devreden Xichu Zhao, önümüzdeki dönemde şirketin Çin'in Jiangsu eyaletindeki operasyonlarından sorumlu genel müdürü olarak görevini sürdürecek.