Kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü bu yıl kutlayan Ankara merkezli iş makinası üreticisi Hidromek, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kazandığı başarı ve ödüllerle adından söz ettiriyor. 2017 yılında 1.2 milyar TL ciroya ulaşan Hidromek, bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağladı. 2018 yılı itibariyle 100’den fazla ülkede 43 binin üzerinde Hidromek iş makinası çalışıyor. 

KÜRESEL EN BÜYÜK 50’DEKİ İLK VE TEK TÜRK ÜRETİCİ

Hidromek, geçtiğimiz günlerde açıklanan ve iş makinaları üreten en büyük 50 global firmanın sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde 6’ncı kez yer aldı. Listede 49’uncu sırada yer alan Hidromek, bu listeye giren ilk ve tek Türk makina üreticisi olarak dikkat çekiyor. Hidromek’in uluslararası alandaki bu başarısını Türkiye’deki yeni başarıları takip etti.

HEDEFİMİZ KÜRESEL PAZARDAKİ YERİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRMAK

Küresel iş makinası sektöründe en büyük 50 üretici arasında bulunmaktan ve Türkiye sanayisine değer katmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getiren Hidromek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, şunları söyledi: Ar-Ge ve tasarım gücümüzle müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına çözümler sunmak temel önceliklerimizdendir. İş makinalarımız yoğun olarak alt yapı inşaatı, maden ve mermer sektörlerinde kullanılıyor. Bu sektörlere ilave olarak yol yapımı ve bakım sektörü için daha geniş bir ürün hattı sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda greyder, yol silindir gibi yeni ürünler geliştirdik ve bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da çalışmaları hala devam eden Hidromek K Üretim Üssü’nde, şu an ithal etmekte olduğumuz ana komponentlerin büyük bölümünün üretimini kendi bünyemizde gerçekleştireceğiz. Böylece bir yandan daha fazla yerlileştirme sağlarken, bir yandan da ülkemiz için daha fazla katma değer yaratacağız. Türkiye’nin en büyük iş makinası üreticisi ve Türkiye pazar lideriyiz. Bununla birlikte, bugün 100’den fazla ülkede Hidromek iş makinaları çalışıyor. Bu sayıyı daha da artırarak küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı arzuluyoruz.”