Türkiye’nin ileri gelen yatırım kuruluşları arasında bulunan Gedik Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, görevini teslim etti.  Gerçekleşen genel kuruldan sonra yönetim kurulunda alınan karar ve sembolik devir teslim töreni ile Erhan Topaç, Yönetim Kurulu Başkanlık görevini CEO Onur Topaç’a devretti. Sektörün tecrübeli isimlerinden olan Erhan Topaç, 1991 senesinde kuruluşundan bu yana Gedik Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak yer alıyordu.

SERMAYE PİYASALARINA ADANMIŞ BİR HAYAT

Gedik Yatırım’ın hem kurucusu hem de ilk Yönetim Kurulu Başkanı olan Erhan Topaç, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Gedik Yatırım’ın 31 yıllık serüvenini daha iyi anlamak için öncelikle nasıl ve hangi şartlarda bu yolculuğa çıkmaya karar verdiğimize bakmak gerekiyor. Biz bu yolculuğa sermaye piyasasında güçlü bir oyuncu olma zorluğunun bilinciyle, mevcut yatırımcı tabanı olmadan, sıfırdan başladık. 31 yıl boyunca her koşulda kararlılıkla yolumuza devam ettik. Yatırım planlarımıza geri adım atmadan devam ederek bugünkü dayanıklı yapımızı oluşturduk. Sermaye piyasalarına adanmış bir hayatımız var. Bu süre içinde de on binlerce yatırımcıyı eğiterek ve yüzlerce kişiyi Gedik Yatırım mezunu olarak sektöre kazandırarak sermaye piyasalarına katkı vermeye devam ettik. Gedik Yatırım’ın sermaye piyasalarının her alanında lider olma vizyonuna ulaşma ve bayrağı daha yukarılara taşımak adına yeni Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topaç’ın, büyük bir heyecan ve kararlılıkla bu görevi ifa edeceğine gönülden inanıyor, üst düzey yönetim kadromuz sektörün en deneyimli ve dinamik çalışanlarımızla birlikte vizyonumuza ulaştıracağına eminim.”

2017 denesinden beri şirketin CEO’luk görevini üstlenen Onur Topaç, yeni dönemde Gedik Yatırım’ın her alanda lider olma gayesiyle yoluna devam edeceğini belirtti. Onur Topaç, “Sektörün yeni nesil yatırımcı kuruluşu Gedik Yatırım olarak gelenekselden gelen deneyimimizi inovasyonla harmanlayarak ilerliyoruz. Yatırımcıların yatırım faaliyetlerini destekleyebilecek, dijital yatırımcı deneyimini daha da iyileştirecek ve daha hızlı çözüm sunacak tüm teknolojik yeniliklere yatırım yaparak sürekli değişmeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Erhan Topaç’a vizyonu, emekleri ve sektöre kattığı değerler için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

CEO’LUK DÖNEMİNDE KÂRINI 14 KAT ARTIRDI

1991 senesinde 45 bin TL özsermaye ile kurulan Gedik Yatırım, otuzuncu kuruluş senesini kutladığı 2021 senesi sonu itibarıyla 3,5 milyar TL aktif büyüklüğe ve 548 milyon TL öz sermaye seviyelerine ulaştı. Bünyesinde 160 binüi aşkın yatırımcının 17,7 milyar TL’nin üzerinde finansal varlığına ev sahipliği yapan şirket, Onur Topaç’ın CEO’luğu üstlenmesiyle beraber teknolojik dönüşüme de odaklanarak son 5 yılda kârını 14 kat, özsermayesini ise  6 kat artırdı. Yine aynı dönem aralığında sektöründe en çok çalışanı olan Gedik Yatırım 430’dan fazla deneyimli çalışanı bulunuyor. 29 ilde toplam 44 şube ile hizmet veren şirket, sektörde en çok şubesi ve en çok çalışanı olan birinci kurumdur. 

Kurulduğu 1991 senesinden 2011 senesi sonuna dek toplam 23 pay halka arzında liderlik, 2 pay halka arzında ise eş liderlik rolünü üstlenen Gedik Yatırım, son 15 yılda ise 120’nin üzerinde halka arzda konsorsiyum üyesi olarak yer aldı. 

ONUR TOPAÇ HAKKINDA

1990 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Onur Topaç, Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra 2013 senesinde Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve Özyeğin Üniversitesi’nde Finans Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2008 senesinde Gedik Yatırım’da internet sitesi sorumlusu olarak finans kariyerineadım atan Onur Topaç, 2013 senesinde, Gedik Yatırım’da Yatırım Bankacılığı bölümünün kuruluş safhasında görev yaptı. Teknolojik dönüşümün lideir olan Topaç, 2015-2020 senleri arasında HUB Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de sırasıyla Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 2015-2019 tarihleri arasında Marbaş Menkul Değerler A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev aldı. Aynı zamanda Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Inveo Yatırım Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Topaç, 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de CEO ve 30.10.2019 tarihinden itibaren Inveo Yatırım Holding A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapmayı sürdürüyor. 

Bireysel olarak teknoloji yatırımlarına ve girişimlerine destek veren Topaç, 2015 senesi itibarıyla “melek yatırımcı” olarak bunu lisanslı düzeyde gerçekleştiriyor. Topaç ayrıca, Gedik Yatırım ve Inveo Yatırım Holding ortaklığında HiVC GSYO’nun kuruluş sürecine liderlik etmiş olup, halen HiVC Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ayrıca, teknoloji girişimlerine yatırım yapmakta olan Inveo Portföy Boğaziçi Ventures Fonu’nun da Yatırım Komitesi’nde yer alıyor. 
 

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA