Türkiye’deki PVC sektörünün en güçlülerinden Egepen Deceuninck, yurt dışı pazarında da başarısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

İhracat ağı yurtdışında 60’tan fazla ülkeye ulaşmış olan Egepen Deceuninck, 2019 yılı gündemlerinde ihracata yönelik pazar paylarını arttırmak için yeni adımlar atacak. Özen, pazar ağlarını küresel ölçekte genişletmek için çalışmalarının son hız devam ettiğini belirtti.

“Küresel ölçekte bir marka olmanın getirdiği ekonomik yeterlilik ile 2019 yılında daha da güçleneceğimiz bir yıl olacak kanaatindeyiz.” diyen Özen, sözlerine “Sektörel iş birliklerimizi geliştireceğimiz etkinliklerimize devam edeceğiz.” şeklinde devam etti.

Türkiye’de ve dünyadaki PVC sektöründeki gelişmeleri de değerlendiren Özen, “PVC tıptan, kozmetiğe, inşaattan tekstile, otomotivden ilaç sanayisine değin birçok alanda kullanılmakta. Bundan dolayı her daim geleceği olan bir sektördür. Bilhassa son yıllarda artan yapılaşma çalışmaları PVC sektörünü daha da güçlendiren faktörlerin başında gelmekte. Türkiye PVC sektörü üretiminde dünyada altıncı, Avrupa’da ise ikinci sırada yer alıyor. 2019’da da Türkiye’de geniş potansiyeller barındırmayı sürdürecek.” şeklinde konuştu.