Cosentino, dünyada kuvars yüzey üreticilerinin başında geliyor. Konuya ilişkin Şensan, “Türkiye pazarına dört yıl önce potansiyeller barındıran çalışmalarıyla giren Cesentino, çalışmalarına 2019 yılında hız verecek” dedi.

Hedef Pazarın Üçte Biri

Cosentino, dünyada kuvars yüzey üreticilerinin başında geliyor. Cosentino da 350 milyon TL’ye varan Türkiye kuvars yüzey pazarındaki payını 2020 yılında yüzde 27’ye çıkarmayı yani pazar payının üçte birini hedefliyor. Kuvars yüzey alanı üreticiliğinde dünya pazarında öncü rolü üstlenen Cosentino, Türkiye pazarına 2014 yılında girdi ve kısa sürede büyüdü. 2019 yılında çalışmalarına hedefleri doğrultusunda hız katacaklarını vurgulayan Şensan, “Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de açtığı Cosentino Center’lar ile satış ağını hızla genişleten Cosentino Türkiye, 2019 yılında istihdam, lojistik ve stok yatırımlarına devam edecek.” açıklamalarında bulundu.

“Pazar Dünyada 13 Milyar Dolar”

Cosentino tüm dünyada 1 milyar Euro’nun üstünde ciroya sahip ve 80’den fazla ülke ile çalışmakta. 2019 yılı gündemleri için de Şensan, özellikle Türkiye’deki faaliyetlerini önemsediklerini belirtti ve “2016 yılında 8,3 milyar dolarlık kuvars yüzeyi pazarı varken raporlar gösteriyor ki bu rakam 2020 yılında 13 milyar dolara çıkacak. 2022 yılında ise bu rakamın en az iki katına çıkacağı beklentisindeyiz. Kuvars yüzeyinde 350 milyon liralık Pazar Türkiye’de. Avantajdır ki Türkiye sektörde henüz yolun başında bulunuyor. Bu da büyüme sürecinin Türkiye’de çok daha fazla olacağı anlamına geliyor. Konumu ve genç nüfusu başta olmak üzere Türkiye kuvars yüzeyi konusunda büyük potansiyel avantajlar barındırıyor.” dedi.

“Türkiye, En Büyük Kuvars Yüzey Rezervlerinden Biri”

Şensan, “Türkiye, kuvars rezervinin en büyüğüne sahip” dedi ve “Ege Bölgesi başta olmak üzere kuvars rezervi çok zengin olan Türkiye’den tüm dünyaya ham madde ihracatı yapılmakta.” dedi. Dünyadaki diğer kuvars rezervi konusunda zengin olan diğer ülkelerden de bahseden Şensan, “Çin ve Rusya bu konuda Türkiye’nin hemen ardından gelmektedir” dedi.
Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan son olarak, Türkiye’ye tüm bu nedenlerden dolayı büyük yatırımlar yaptıklarını, hedeflerinin sürdürülebilir bir büyüme ile kuvars yüzeyi alanındaki kalıcı olmak olduğunun altını çizdi.