Türkiye’de tersine göçün öncüsü olan Şehnaz Çağlı, erken aşama teknolojik girişimlere yatırım yapmak ve bu sayede onları küresel ölçüde çok daha hızlı büyütmek adına kurulmuş olan Collective Spark ekibine Vice President unvanıyla katıldı. Ekibe katılmadan önce son olarak İngiltere’nin Londra şehrinde çalışmalar yürüten Çağlı, burada Avrupa’daki girişim sermayeleri için olan yatırımlarla ilgileniyordu.
Şehnaz Çağlı’nın Collective Spark’a katılmasına ilişkin açıklama yapan Collective Spark Kurucu Ortağı Görkem Oktay, Çağlı’nın ekiplerine güç katacağına inandığını söyledi. Çağlı’nın yurt dışında edindiği bilgi birikimi ve sektör ağının oldukça güçlü olduğunu söyleyen Oktay, şirketlerinin milyar dolarlık şirketler arasına girmesini tetikleyecek projelerde Çağlı’nın oldukça önemli rollerde olacağına emin olduğunun da altını çizdi.

Ekibe katılmasının ardından kendisi de açıklama yapan Çağlı, deneyim ve bilgi birikimi açısından kendisi ile ortak paydalara hitap eden bir fonda çalışacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Avrupa’da edindiği tecrübeler neticesinde Türkiye’deki girişim sermayesi alanındaki gelişimin oldukça yüksek olduğunu da söyleyen Çağlı, bu konuda Türkiye’de büyük potansiyel gördüğünün de altını çizdi. Çağlı son olarak, Türkiye’de ideal ortam oluşması ve ekosistemin gelişmesi adına çalışacağını da sözlerine ekledi.

ŞEHNAZ ÇAĞLI KİMDİR?

Princeton Üniversitesi’nin Mühendislik Bölümü’nden mezun olan Şehnaz Çağlı, daha sonra MBA derecesini almak adına London Business School’da eğitim görmüştür. Avrupa’daki yoğun çalışma temposu ile oldukça güçlü sektör ağı ve bilgi birikimine sahip olan Çağlı, son olarak Collective Spark ekibine Vice President olarka dahil olmuştur.