Ürünlerinin dünyanın en gelişmiş ülkeleri tarafından giderek artan oranda tercih edildiğini söyleyen Çelik Halat'ın Genel Müdürü Selim Baybaş, "Çok yakında Ar-Ge merkezine sahip, ülkemizin bulunduğumuz sektörde ilk Ar-Ge merkezine sahip bir işletme olma yolundayız. Yaptığımız üretimin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyoruz” dedi.

Çelik Halat, 2017 yılında, Tel İhracatı kategorisinde gerçekleştirmiş olduğu performansla 3. ödülüne layık görüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Selim Baybaş, “Çelik, Türkiye’nin ihracatında çok önemli bir ürün. Çelik Halat Sanayii, ülkemizin en eski sanayii kuruluşlarından bir tanesi. Üç önemli ürün grubunda çalışıyoruz. Bunlar, çelik halat, tel ve beton demeti. 50. üretim yılımızı kutladığımız bugünlerde kazandığımız bu ödül, yaptığımız işte doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Son yıllarda giderek artan oranda dünyanın en gelişmiş ülkeleri tarafından tercih ediliyoruz. Bu nedenle de üretimimizin büyük miktarını ihraç ediyoruz ve ülkemiz ihracat rakamlarına olumlu katkımız nedeniyle gurur duyuyoruz. Çok yakında Ar-Ge merkezine sahip, Ülkemizin bulunduğumuz sektörde ilk Ar-Ge merkezine sahip bir işletme olma yolundayız. Yaptığımız üretimin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyoruz” dedi.

Çelik Halat ürünlerinden Endüstriyel Yaylık Teller, başta otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere, tarım, ziraat gibi daha birçok sektörde geniş uygulama alanı olan basma ve çekme yaylarında kullanılıyor. Galvanizli Teller, uluslararası standartlara uygun çinko kaplama miktarı, homojen kaplama, düzgün dış yüzey özelliklerine ve parlak dış görünüşe sahip olacak şekilde üretilir.

Çelik İhracatçıları Birliği, 2017 yılında toplam ihracatın yarısına yakınını üstlenen sektör firmalarını başarılarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla "Çelik İhracatının Yıldızları Ödül Töreni"ni düzenledi. 16 kategoride en fazla ihracat yapan 38 firmaya ödül dağıtılırken Türkiye’nin en büyük çelik halat üreticisi Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş, “Tel İhracatı” kategorisinde gerçekleştirdiği ihracat performansı ile 3. ödülünü almaya hak kazandı.