ÇEDBİK, gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda 2019 – 2021 dönemi için görev yapacak 6. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri seçildi. Geçekleşen seçime göre ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı, İLTAY Mimarlık Yönetici Ortağı Yüksek Mimar Ebru Ünver Karaer oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Karaer, 2007’de kurulan ÇEDBİK’in, son 12 yılda gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirip, başarılar kazandığının altını çizdi. Karaer, ÇEDBİK’in bu çalışmalarında katkıda bulunan bütün üyelere ve geçmiş dönemlerdeki yönetim kurullarına teşekkür etti.  

6. DÖNEM YÖNETİM KURULU HEDEFLERİ

Karaer, 6. Dönem Yönetim Kurulu Hedeflerinin Türkiye’yi sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve yeşil bina alanlarında daha ileri bir düzeye taşımak olduğunu belirtti. Karaer ayrıca sektör paydaşlarıyla iletişimlerini daha fazla güçlendirmek ve bu konudaki toplum bilincini artırmak konularında da gerekli katkıları sağlayacaklarının altını çizdi.