Ürünlerini 100’den fazla ülkeye ihraç eden Boyteks Tekstil, tüm dünyada yüksek verimlilik ilkesine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen teknolojilerin sergilenmesi çok daha fazla kitleye ulaşması amacıyla düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji fuarına katılacak ve geliştirdikleri son ürünleri sergileyecek.

107 Ülkeye İhracat

Fuar özelinde açıklama yapan Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mehmet Yıldız, yalnızca 2018 yılında 107
ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Boyteks Tekstil olarak daimi hedeflerinin bulundukları her alanda lider konumda olmak olduğunu vurgulayan Yıldız, “Yatak kumaşı alanında pazar lideri konumundayız.” dedi.

Her 10 Yataktan Biri Boyteks

Ürünlerini 100’den fazla ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen Yıldız “Şu anda dünyada her 10 yataktan biri Boyteks kumaşı kullanılarak üretiliyor” dedi. Yıldız, 50’ye yakın bayii temsilcileri ve doğrudan çalıştıkları dünyanın önde gelen markaları olduğunu dile getirdi.

Teknoloji ve Kumaş Aynı Cümlede

Teknoloji denildiğinde insanların aklına genellikle dijital platformlar geldiğini, halbuki teknolojinin hayatın her alanında var olabileceğini belirten Yıldız, “Boyteks olarak regüle bir ürün olan kumaşı farklılaştırmayı hedefledik ve sektöre yeni bir soluk katmaya çalıştık.” dedi. Konuya ilişkin manyetik terapi etkisi kumaşlardan serinlik veren kumaşlara kadar geliştirdikleri ürünlerden bahseden Yıldız, ürünlerinin Çin’de gerçekleştirilen Guangzhou Fuarı’nda 2018 inovasyon ödülü aldıklarını dile getirdi.

Her Yıl Beş Yeni Ürün

Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mehmet Yıldız, Ar-Ge’ye verdikleri önemi ve özverili çalışmalarına dikkat çekerek, her yıl ortalama beş yeni ürün geliştirdiklerini ve pazara sunduklarını söyledi. İhracattaki katma değere katma değer sağlıyoruz diyen Yıldız, Bursa ve Kayseri’deki fabrikalarında sıklıkla farklı ülke temsilcilerini konuya ilişkin ağırladıklarını belirtti.