(İSTKA) İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği, İstanbul Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin ortaklığında ve P&G Türkiye iş birliğiyle Endeavor Türkiye’nin hayata geçirdiği ScaleUp Girişimci Hızlandırma Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selçuk Tuzcuoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi olarak ScaleUp özelinde üniversite – sanayi iş birliği projelerini anlattı.

“Bahçeşehir Üniversitesi olarak endüstriyle beraber yürüttüğümüz işbirliklerimize ayrı bir önem vermekteyiz.” diyen Tuzcuoğlu, buna binaen Endeavor ScaleUp Hızlandırma Programı’ndaki ortaklaşa çalışmalarının kendileri için büyük değer taşıdığını kaydetti. Uğur Eğitim Kurumları’nın yalnızca üniversite öğrencileri özelinde değil, ortaokul ve lise çağındaki gençlerin de girişimcilik konusunda bilgilendirmeleri konusunun elzem olduğunu belirten Tuzcuoğlu, bu konuda özveri ile çalıştıklarının da altını çizdi. 

Tuzcuoğlu, girişimcilik konusunda yapacakları çalışmalar için yeni kurulan BAU Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bir çalışma üssü görevi üstleneceğini de sözlerine ekledi. Endeavor Girişimcileri’nin uluslararası pazarda başarılı olmaları konusunda bilgi birikimlerini onlara aktarmak için çalışmak istediklerini de söyleyen Tuzcuoğlu, konuya ilişkin var güçleriyle çalışmalarını sürdüreceklerinin de altını çizdi.