Güçlü rekabetçi performansıyla 23 ülkeye ihracat gerçekleştiren, ürünleri dünyada üretilen 100 araçtan 4’ünde kullanılan ülkemizin kendi alanındaki lider kuruluşu Bantboru, ihracat pazarları arasına dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Hindistan’ı da ekledi.

Otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider kuruluşu Bantboru, küresel ayak izini genişletmeyi sürdürüyor.

Bantboru, faaliyet gösterdiği pazarlardaki güçlü pozisyonunu korurken; küresel pazarda marka bilinirliğini ve markalı satışlarını artırma stratejisi kapsamında, hedef belirlediği pazarlar arasında yer alan Hindistan’da da faaliyetleriniz sürdürüyor. Bu ülkede 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren Bantboru 2018 yılı itibarı ile hedeflediği büyüme rakamları için düğmeye bastı.

Bantboru CEO’su Sinan Gider, Hindistan pazarına dair şunları söyledi: “İhracatımızı 2018 yılında 19 Milyon Euro'nun düzeyine yaklaştırmayı hedefliyoruz. İhracat büyümesini sürdürülebilir kılmak için kendimize hedef pazarlar belirledik. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alan Hindistan, bu hedef pazarlar arasında yer alıyor. Gelecekteki en önemli otomotiv pazarlarından biri olacak olan Hindistan’da, ülkenin en güçlü yerel kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz. Teşvik ve alt yapı yatırım projelerinin, Hindistan’ın küresel üreticiler için bir üretim üssü haline gelmesini sağlaması bekleniyor. Bu önemli pazarda ilk önceliğimizi, fren borusu alanında stratejik ortaklıklar kurmak oluşturuyor. Bu ülkede ilk satışlarımız, fren ve debriyaj sistemlerinde kullanılan çift katlı hidrolik boru satışlarından oluşmaktadır. İş birliğimizin güçlenmesiyle, bu rakamların artmasını da öngörüyoruz.”