Araç filo yönetim maliyetlerini en aza indirgemek ve günlük olarak yol yardım danışmanlığı vermek gibi tam kapsamlı uzun dönem araç ve filo kiralama alanlarında öncü isimlerden olan Arval’da üst düzey atama gerçekleşti. Buna göre sektörde 30 yıllık tecrübesi ve başarılarıyla göz dolduran Alain Van Groenendael, Arval’a Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı.

“KENDİMİ ARVAL’IN BAŞARISINA ADADIM

Yeni pozisyonuyla ilgili açıklama yapan Groenendael, Arval'a katılmaktan dolayı büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Kendisinden önce Arval'in CEO’su olarak sekiz yıl boyunca görev yapmış olan Philippe Bismut'un çalışmalarını “gerçek bir sorumluluk ve cesaret örneği” olarak betimleyen Groenendael, Bismut’un çalışmalarını takdir etti.

Groenendael, sundukları çözümleri mobil alanda daimi olarak değişen ihtiyaçlara uyumlu hale getirebilmek için daha fazla inovasyon çözümü ve desteği geliştirmek olduğunu belirtti. Konuşmasında Arval’ın dünyadaki tüm çalışanlarına da seslenen Groenendael, “Dünya çapında 29 ülkede yer alan Arval çalışanları, kendimi şirketimizin başarısına adadığımdan emin olsun.” ifadelerini kullandı.

ALAIN VAN GROENENDAEL KİMDİR?

ICHEC Brüksel İşletme Fakültesi mezunu olan Groenendael, Brüksel'deki Saint-Louis Üniversitesi'nden Yüksek Satış Mühendisi derecesine sahiptir.

Profesyonel çalışma hayatının önemli bir bölümünde Consumer Bank ve Citibank'ta çeşitli yerler ve pozisyonlarda olan Groenendael, PPR Grup’ta da uzun süreler boyunca hizmet verdi.

2008’de BNP Paribas Personal Finance’e Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Groenendael, 2015 yılında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. BNP Paribas Grubu’nun uluslararası gelişiminde öncü bir roller üstlenen Groenendael, finansal hizmetler, araç ve dağıtım alanlarında bir dizi stratejik ortaklık geliştirdi ve şirketin dijital dönüşümünü teşvikledi.

Kasım 2017 ile Haziran 2018 arasında, Opel Vauxhall Finance'ta Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapan Groenendael, ASF (French Association of Specialised Financial Companies) Başkan Yardımcısı ve Eurofinas Başkanı olarak görev yaptı.