YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU

Ulaşım, havacılık, enerji ve savunma sanayi sektörlerinde 20 seneden fazla yöneticilik tecrübesi bulunan Karakılınç, 2020 senesinde İş Geliştirme Direktörü olarak Alstom ailesine katıldı.

Alstom Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya Başkanı olan Andrew DeLeone, konuyla ilgili olarak “60 yıldan uzun süredir demiryolu sektöründe Türkiye’nin önemli bir ortağı olan Alstom’un, Volkan Karakılınç’ı Alstom Türkiye Genel Müdürü olarak atamasından mutluyum. Volkan, ulaşım, havacılık, enerji ve savunma sanayi sektörlerinde yirmi yılı aşkın tecrübeye sahip. Demiryolu endüstrisi ve sektör paydaşları ile uzun yıllara dayanan iş birliği deneyimi ile Volkan, Alstom'un Türkiye'de daha da büyümesine liderlik edecek” şeklinde konuştu. 

Volkan Karakılınç ise, “Bir Türk vatandaşı olarak sektöründe ve Dünya’da öncü olan Alstom’un Türkiye Genel Müdürü olarak atanmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Alstom’unöncelikli pazarlarından Türkiye’nin yanı sıra, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölge merkezi olarak konumlanan ülkemizde müşterilerimizin artarak evrimleşen mobilite ihtiyaçlarını karşılamada liderlik edecek olmanın ayrıcalığını yaşıyorum. Ekibimle birlikte, demiryolu endüstrisinde akıllı ve sürdürülebilir ulaşım sistemleri kurma yolunda Türkiye’yi lider bir ülke olarak konumlandırmak öncelikli hedefimiz” dedi. 

Alstom; raylı taşıt, metro ve tramvaylar için anahtar teslim sistemler ile sinyalizasyon ve tren kontrol teknolojilerinin lider sağlayıcısı olarak 60 seneden fazla bir süredir Türkiye'de faaliyetee bulunuyor. Alstom'un Dijital ve Entegre Sistemler uzmanlığı için bölgesel merkez konumunda olan Alstom Türkiye, sistem ve altyapı alanlarında geniş ve uzman ekibiyle hizmet veriyor.