Dünyada ve Türkiye’de çok sayıda prestijli demiryolu projesinde damgası olan Alstom’un Ortadoğu Grubu Genel Müdürü olarak görev yapacak olan Mama Sougoufara, geçmişte Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya (AMECA) Sistem ve Altyapı Başkan Yardımcısı ve Alstom'un Yakındoğu Grubu Genel Müdürü olarak görev almıştı.

Mama Sougoufara, Alstom ailesine 2008 senesinde katıldı ve Alstom Transport'ta çeşitli yönetim kademelerinde çalıştı. Fransa'da Demiryolu Araçları Mühendislik Departmanlarında,  La Rochelle ve Reichshoffen, İtalya'da Savigliano, Brezilya'da Lapa, Rusya'da TrTrans JV gibi çok sayıda küresel noktada hizmet verdi. Mama, Alstom Thermal Power firmasında Sektör Kalite Başkan Yardımcısı olarak üç sene görev yaptıktan sonra,  2015 senesinde Alstom Transport’a AMECA Bölgesi Sistem ve Altyapı Mühendislik Direktörü olarak geri döndü.

AMECA Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Müslüm Yakışan konuyla ilgili olarak  "Mühendislik, inovasyon ve yönetim alanındaki geniş küresel uzmanlığıyla Mama Sougoufara, bölgede coğrafi varlığımızı ve endüstriyel pazar payımızı genişletirken AMECA Bölgesi ekibimize çok değerli katkılarda bulunmaya devam edecek. Mama, Dubai Metrosu Expolink, Riyad Metrosu gibi Ortadoğu'daki birçok önemli ulaşım projesinin yürütülmesi ve teslim edilmesinde öncü rol oynadı. Bölgenin yenilikçi ve sürdürülebilir ulaşım ihtiyaçlarının desteklenmesi noktasında kendisiyle yakın bir şekilde çalışmayı heyecanla bekliyorum" şeklinde konuştu.

Alstom Ortadoğu Genel Müdürü Mama Sougoufara ise, "Yenilikçi, akıllı ulaşım için heyecan verici bir an ve Ortadoğu'daki Alstom ekibini daha fazla büyüme, yenilik hedefiyle yönetmek için sabırsızlanıyorum. Bölgede genişleyen varlığımız ve pazar payımızla, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail ve Türkiye'deki prestijli projelerimizin yürütülmesi, teslim edilmesiyle, Alstom Ortadoğu'da ulaşım ve mobilitenin geliştirilmesinde müşterilerimizle birlikte hareket etmek için hazırdır" dedi.