Odeabank Yönetim Kurulu, Türk bankacılık sektörünün deneyimli yöneticilerinden Sinan Erdem Özer’i, Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank'a 3 Eylül 2018 tarihi itibariyle Teknoloji ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı. 

Bankacılık sektörünün çeşitli kademelerinde 20 yılı aşkın deneyime sahip ve bu süre içinde farklı pozisyonlarda yöneticilik yapmış olan Sinan Erdem Özer, 2010 yılından bu yana, Yapı Kredi Bankası’nın Altyapı ve İşletim Grup Direktörlüğü görevini yürütüyordu.

Sinan Erdem Özer Hakkında
Sinan Erdem Özer, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Özer, 1998-1999 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. Bankacılık kariyerine 1994 yılında Koçbank’ta başlayan Özer, 2006 yılına kadar Sistem Mühendisliği, Bölüm Müdürlüğü, Sistem Destek ve Operasyon Grup Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Yapı Kredi Bankası ve Koçbank entegrasyon projesi sırasında altyapı ekibinin liderliğini üstlendi. 

2008 - 2010 yılları arasında Yapı Kredi Bankası BT Hizmet ve Destek Grupları Yöneticiliği yapan Sinan Erdem Özer, 2010 yılından bu yana, Yapı Kredi Bankası’nda Altyapı, İşletim, İç Müşteri Destek, Güvenlik ve İştirakler Yazılım ekiplerinden sorumlu Grup Direktörlüğü görevini yürütüyordu. 

Odea Bank Hakkında
Odea Bank A.Ş., 2 Ekim 2012'de 533,5 milyon TL ödenmiş sermaye ile faaliyete başlamıştır. Banka, 2018 Haziran sonu itibariyle, 17 ilde 46 şubede 1,066 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Odea Bank, mevduat, kredi ve toplam aktifler açısından diğer özel bankalar arasında 9. sırada yer almaktadır. Odea Bank'ın aktifleri 32.8 milyar TL, mevduatları 21.4 milyar TL, kredileri 21.5 milyar TL ve öz kaynakları 4.0 milyar TL'dir. Ağustos 2016 itibariyle International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın da hissedarları arasında bulunduğu Odea Bank A.S.'nin çoğunluk hissedarı Banka Audi sal’dır. 
Bank Audi Hakkında
Banka Audi, tüm segmentlerde bankacılık profiline sahip bölgesel bir gruptur. Banka, Yatırım Bankacılığı ve faktoring faaliyetlerinin yanı sıra Kurumsal, Ticari, Bireysel, Perakende ve Özel Bankacılık hizmetleri de dahil olmak üzere tüm segmentlere finansal ürünler ve hizmetler sunmaktadır. 2018 Haziran ayı sonunda Bank Audi'nin konsolide aktifleri 44.9 milyar dolara, müşteri mevduatları 31.3 milyar dolara ve öz kaynakları 4.0 milyar dolara ulaşmıştır. Banka Audi personel sayısı 6,300 kişidir. Bank Audi Grubu’nun hissedar tabanı, hisseleri temsil eden 1,500’e yakın hisse ve/veya Global Depo Sertifika (GDR) sahibini kapsamaktadır. 
Banka Audi, Lübnan'daki bankacılık grupları arasında birinci sırada ve bölgesel bankacılık grupları içinde en üst sıralarda yer almaktadır. Hisse senetleri Beyrut Menkul Kıymetler Borsasında listelenmiştir. Global Depo Sertifikaları (GDR) hem Beyrut Menkul Kıymetler Borsası’na, hem de Londra Menkul Kıymetler Borsası’na kote olan Banka’nın hisseleri Beyrut Menkul Kıymetler Borsası’na kotedir.