Fabrikasında dijital dönüşüm çalışmalarına hızla devam eden OTOKAR Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş., Robotlu Kalite Kontrol Sistemi (ROKOS) ile sanal ortamdaki veriyle gerçek veriyi kıyaslamaya imkan veriyor.

Daha önce ödül de alan bir IoT çözümü olan proje, sıfır yörünge işçiliği ile sanal ortamdaki veriyle gerçek veriyi tamamen otomatik olarak kıyaslama imkanı sunuyor. Proje, tamamen firmanın mühendisleri tarafından geliştirildi ve hayata geçirildi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak söz konusu çözümü ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı görüntünün videosunu paylaşan firmadan konuyla ilgili şöyle denildi:

"Bugün günlerden Otokar TBT! Fabrikamızda dijital dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Robotlu Kalite Kontrol Sistemimiz ROKOS ile sistemin dijital ikizinde Ay-Yıldız şeklinde tasarlanmış robot yörüngesini üretim ortamındaki robotik sistemle gerçekleştirdik. Bu yörüngenin gezildiğini de uzun pozlamadaki fotoğraftan anlıyoruz. 29 Ekim için hazırladığımız Ay-Yıldız görüntüsünü videomuzda izleyebilirsiniz."

İşte o görüntü: