Dijitalleşen operasyonları siber risklere karşı güçlü bir şekilde korunmasını amaçlayan Schneider Electric, Fortinet ile ortaklık gerçekleştirdi. Bu birliktelik kapsamında Schneider Electric teknolojisi ile Fortinet otomatize güvenlik çözümleri birlikte sunulacak. Bu sayede siber tehditlere karşı hızlı tepki verilebilecek ve güvenli IIoT’nin avantajlarından tam anlamıyla faydalanılacak.  

SİBER RİSKLER KRİTİK ÖNEME SAHİP 

Schneider Electric ve Fortinet gerçekleştirdiği iş birliği ile müşterilerin dijital operasyonlarının korunmasında yardımcı olmayı planlıyor. Fortinet’in güvenlik duvarı, güvenli erişim ve diğer cihaz koruma ürünlerini kendi siber güvenlik çözümlerine entegre edecek. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Schneider Electric Siber Güvenlik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Jay Abdallah, kurumların operasyonlarında maksimum bir değer yaratmayı hedeflediklerini ancak siber güvenliğin sağlanması gerektiğini göz ardı edebildiklerini belirtti. Abdallah, konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Günümüzde operatörlerin siber güvenlik risklerini önceden değerlendirmek ve çözüm uygulamak kritik bir öneme sahip. Bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla sahip olduğumuz hem uzmanlığımızı hem teknolojimizi hem de deneyimizi Fortinet ürünleriyle bir araya getirdik. Bu sayede müşterilerimizin dijital dönüşümünü mümkün kıldık ve siber güvenlik risklerini daha yönetebilmeleri için çözümler geliştirdik” dedi. 

EN ÜST DÜZEYDE UZMANLIK SUNULACAK
 
Fortinet Operasyon Teknolojileri CISO Rick Peters ise; “OT güvenliğinde lider bir şirket olarak Schneider Electric ile iş birliği yapmaktan çok memnunuz. Böylece kurumlar dijital inovasyon yoluyla internet ve bağlantılı IIoT cihazlarının avantajlarından faydalanabilecek. OT ortamları için özel olarak geliştirilmiş siber güvenlik çözümleri ile çok katmanlı bir tehdit ortamında kurumların siber güvenlik risklerini azaltabiliyoruz. Bu ortaklık ile OT ortamlarındaki ihtiyaç, gereksinim ve kısıtlamaları çok iyi bilen iki sektör lideri şirket, birlikte çalışarak özel siber güvenlik çözümleri geliştirecek. Böylece en iyi teknolojiler ve en üst düzeyde uzmanlık sunacağız” şeklinde konuştu.