Şirket olarak  Endüstri 4.0 süreçlerini yakından takip ettiklerini belirten Renkler Makina Kemalpaşa Fabrika Üretim Müdürü Cem Dalbiçer, üretim hatlarında büyük veriyi oluşturarak analizlerini yaptıklarını ve proseslerini geliştirdiklerini söyledi.

"TAKİP YAZILIMLARI KULLANMAYA BAŞLADIK"

Firmalarının sanayinin dijital dönüşümü konusundaki çalışmalarını paylaşan Dalbiçer, kendilerine fayda sağlayacak uygulamaları sahaya aktardıklarını ifade etti.

Bu kapsamda sistem geliştirme departmanının öncülüğünde, her bölümde çalışma ve yatırımlarının devam ettiği bilgisini veren Dalbiçer, "Üretim alanlarında yapılan robot ve otomasyon yatırımlarının dışında hatların anlık izlenebilmesi ve takip edilebilmesi için üretim izleme takip yazılımları kullanmaya başladık. Bütün hatlarımızı bilgisayarlara bağlayarak, her tezgahın verimlilik, performans, duruş gibi datalarını anlık olarak çekiyor ve takip edebiliyoruz. Bir nevi hatlarımızdaki büyük veriyi oluşturarak bunları analiz ediyor ve proseslerimizi geliştiriyoruz." şeklinde konuştu.

"İŞ PLANLAMALARIMIZI ERP ÜZERİNDEN YAPACAĞIZ"

Dalbiçer, bunun haricinde dijitalleşme sayesinde bir yandan kullandıkları tüm dokümanlara sistem üzerinden erişirken, diğer yandan da hatlarda kullandıkları kontrol formlarını da yine dijital ortamlar üzerinden doldurmaya başladıklarını söyledi.

Dalbiçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabrikamızda çalışan her operatör, hattında bulunan bilgisayarlar üzerinden gerekli bütün tanımlama ve kayıtlarını oluşturarak çalışmaktadır. Bunun yanı sıra üretim hatlarımızın uzun ve kısa dönem iş planlamalarının da, müşteri siparişleri, termin, ham madde ve tezgah yoğunluklarını göz önüne alınarak ERP sistemi tarafından otomatik bir şekilde yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir."