PAGDER temsilcisi Burç Angan Endüstri 4.0  Zirvesi ve Sergisi’nde konuşmasına plastik sektörü hakkında bilgi vererek başladı: “Türkiye plastik sektörü, Avrupa’nın 2’nci büyük ülkesi konumundadır. Bugün Almanya’dan sonra Avrupa’da en çok plastik işleyen ülkesiyiz… Aslında plastik olan bu malzeme, hayatın her noktasında bulunuyor. Plastik her zaman biraz günah keçisidir, derler ama bu deprem öldürmez bina öldürür mantığındadır…”

“ENDÜSTRİ 4.0 DEVRİM MİDİR?”
Endüstri 4.0’ın geldiği noktayla ilgili görüşlerini paylaşan Angan “Endüstri 4.0 devrim midir? Evet, devrimdir. Ama bu, bugünden yarına olmaz... Bu aslında çok uzun bir sürecin başlangıcıdır. Ama bugünkü gidişattan tünelin sonundaki devrimi gösteriyor. Bu nedenle de evet devrimdir ama biz şu an evrim aşamasındayız. İnsan faktörü gitgide minimize edildiğinde bu gerçekleşecek.” dedi.

“İNSAN KAYNAĞINI NASIL MİNİMİZE EDEBİLİRİZ”
“Günümüzde özellikle bizim coğrafyamızda insan kaynağı mıhımdır.” diyen PAGDER temsilcisi Burç Angan son olarak şu noktanın altını çizdi: “Tüm firmalar insan kaynağını nasıl minimize edebiliriz arayışı içerisinde… İnsan kaynağının fazla olduğu ülkelerde, otomasyon kimsenin aklına gelmiyor. Ama stabil üretimde bu konu kaçınılmaz olarak karşımıza çıkıyor. Geldiğimiz noktada hali hazırda insan faktörünün çekilmeye başladığını görüyoruz. Gelecek, insansız fabrikaların yolunu açacak.”