Continental, Alman-Amerikan yapay zeka çipi start-up’ı Recogni'ye yatırım yaptı.

SERİ ÜRETİME 2026'DA BAŞLAYACAK

Stratejik bir yatırıma imza atan şirket, yapay zekaya dayalı gerçek zamanlı nesne tanıma için yeni bir çip mimarisi üzerinde çalışıyor. 

Otomatik ve otonom sürüş için sensör verilerini hızlı bir şekilde işleyecek olan geleceğin işlemcilerinin, diğer uygulamaların yanı sıra firmanın yüksek performanslı araç bilgisayarlarında da kullanılması amaçlanıyor.

Firmanın uzmanları, yeni çipin seri üretimine 2026 yılında başlanabileceğini öngörüyor.

Yeni işlemciler ultra ekonomik bir veri güçlendirici görevi görmesini yanı sıra araç bilgisayarlarının minimum enerji tüketimiyle aracın yakın çevresini daha hızlı bir şekilde algılamasını sağlayarak otomatik ve otonom sürüşün temelini oluşturacak. 

"ÖZEL İŞLEMCİ İHTİYACINI KARŞILAMADA İLK ADIMI ATIYORUZ" 

Daha hızlı çipler olmadan ağ bağlantısı, otomasyon ya da otonom sürüşün olmayacağının altını çizen Continental Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri Müdürü Frank Petznick, "Yeni çip tasarımları alanında yaptığımız araştırmalar, NVIDIA gibi büyük çip üreticileriyle stratejik ortaklığımız ve Recogni'ye yaptığımız yatırım sayesinde güçlü, yüksek performanslı araç bilgisayarlarımızın gelecekte son derece özel işlemcilere olan gereksinimini karşılamak yönünde ilk adımı atıyoruz.” dedi.

Continental ADAS Yapay Zeka Müdürü Annika Ratte-Front, her şeyin henüz teorik olmasına rağmen simülasyonlarının Recogni'nin çiplerini kullanmaya başlamasının ardından sensör verilerini çok daha hızlı analiz edilebileceğini gösterdiğini ifade etti.

"ALGILAMA SÜRECİNİN ZORLUKLARINI ÇÖZMEYE DESTEK VERİYORUZ"

Recogni İcra Kurulu Başkanı R K Anand ise, "Continental’in desteği, Recogni’nin otonom sürüşüdeki en büyük zorluklarını çözme yaklaşımının kesinlikle kabul gördüğünü gösteriyor. Recogni, en gelişmiş çıkarsama algoritmaları için en son teknolojili ASIC’leri geliştiriyor. En düşük enerji tüketimiyle dünyanın en yüksek performanslı yapay zeka çıkarsama sistemini yaratmaya odaklanarak algılama sürecinin zorluklarını çözmeye yardımcı oluyoruz." şeklinde konuştu.