Sensormatic’in yeni teknolojisi, kalabalık alanların güvenliğini yeni bir boyuta taşıyor. Yüksek güvenlik seviyesine sahip fabrika ve tesislerde de kullanılabilen çözüm, yakın gelecekte sayıları daha da artacak olan akıllı şehir uygulamaları için vazgeçilmez unsurlarından biri olmaya hazırlanıyor. Geleneksel yüz tanıma sistemlerinden çok daha yetenekli olan yüz tanıma çözümü, gelişmiş yüz tanıma algoritması başta olmak üzere, güçlü şifreleme özelliği ve kamera bağımsız yapısıyla da kullanıcılarına büyük avantaj sağlıyor.

ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ YÜZ TANIMA SİSTEMİ

İnsan trafiğinin yoğun olduğu alışveriş merkezleri ve stadyumlar kadar güvenlik seviyesi yüksek fabrika ve tesisler için de ideal olan bu çözüm şöyle çalışıyor: Yüz tanıma işlemi sürecinde sistem, kişinin yüzünü, 256 basamaklı ve değiştirilemez bir kodla tanımlıyor. İnsan yüzünde yer alan dudak ve burun gibi kritik noktaların algoritmasını da işleyerek doğruluk oranını en üst seviyeye çıkartıyor. Tanımlanmış yüzler, kullanıcı kurumlar tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda geçmişe yönelik ya da canlı kayıtlar üzerinden de aranabiliyor.

Taranan görüntü kaynağının sadece güvenlik kameralarından gelen görüntüler olmasına gerek yok. Akıllı telefon, kamera veya YouTube gibi platformlarda bulunan videolar da sisteme yüklenerek tarama işlemi yapılabiliyor. Gelişmiş algoritmaya sahip yüz tanıma yazılımı, videolardaki yüzleri inceleyip, kurum tarafından önceden hazırlanmış kara liste üzerinden, kişileri tespit ederek uyarı veriyor.