Kurumsal ve ticari yazılım sektörünün önde gelen şirketlerinden Mikro Yazılım, yeni ürünü Mikro Drive ile kurumsal verileri bulut ortamında kolayca yedekleme imkanı sunuyor.  
Mikro Drive, Mikro Yazılım programlarını kullanan işletmelerin, disk arızaları ve siber saldırılar gibi nedenlerden dolayı oluşan veri kayıplarının önüne geçmeleri için Mikro Yazılım ve NetDatasoft Bilişim ortak Ar-Ge çalışması ile geliştirildi. 

OTOMATİK YEDEKLEME

Mikro Drive’ın özel dosya yedekleme seçeneği sayesinde Mikro Yazılım kullanıcısı olsalar da olmasalar da, tüm şirketler, elektronik ortamdaki dosyalarını otomatik olarak yedekleyebiliyor. Mikro Drive’da veri dosyalarının yedeklenmesinde SQL Back-up yöntemi kullanıldığından, veri dosyasının boyutu ciddi oranda azalırken, ihtiyaç duyulan alan da azalarak yedek dosyaların bulut ortamına yüklenmesi hızlanıyor.
Mikro Drive, veri dosyaları haricindeki pdf, xls, txt ve jpg uzantılı dosyalarda değişiklik olmadığı sürece tekrar tekrar dosyayı yedeklemiyor, bu sayede yedekleme alanı daha verimli biçimde kullanılıyor. Güvenlik için, internete yüklenecek her dosya Mikro Drive ile önce şifreleniyor, sonra parçalara ayrılıyor.