Borusan Cat, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında iş süreçlerine entegre ettiği 137 robotuyla, Kofax’ın düzenlediği “Müşteri Mükemmelliği Ödülleri”nde ödüle layık görüldü.

YILLIK 4,161 İNSAN/GÜN TASARRUF SAĞLIYOR

Dünyanın prestijli, akıllı otomasyon çözümleri üreticisi olan ve Robotik Süreç Otomasyon (RPA) konusunda iş birliği geliştirdiği Kofax’ın “Müşterilerin Seçimi” ödülü ile ödüllendirilen firma, finanstan, teklif süreçlerine farklı alanlarda kullandığı robotlarla yıllık 4,161 insan/gün tasarruf elde ediyor.

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, dijitalleşme konusundaki çalışmalarına 2017 yılında ivme kazandırdıklarını dile getirerek, tamamı Türk mühendislerin meydana getirdiği 44 kişilik Ar-Ge ekiplerinin geliştirdiği fark yaratan uygulamaların, müşteri deneyimini artırırken, kurum içi hız ve verimi maksimum seviyeye ulaştırdığını ifade etti.

"İŞ SÜREÇLERİMİZDEKİ HATALARI EN AZA İNDİRGEDİK"

İş birliği gerçekleştirdikleri ABD'li süreç otomasyon yazılımı sağlayıcısı firmayla robotik çözümler ve yapay zeka alanında çok önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Günaydın, firmanın araçlarını kullanarak geliştirdikleri kritik iş süreçlerinde karar alma becerisi kazandırdıkları robotlarla müşteri deneyimini artırdıklarını ve İK'yı çok daha verimli kullanmalarına imkan verdiklerini söyledi.

Bu sayede yüzde 100’e yakın isabet oranlarıyla iş süreçlerindeki hatayı minimuma indirgediklerini vurgulayan Günaydın, "Robotların iş süreçlerimize etkisine baktığımızda örneğin teklif süreçlerini optimize eden robotlar sayesinde 2019 yılından bu yana toplam 171 binin üzerinde yedek parçanın müşterilerimize, tam zamanında ulaştırılmasını sağladık. İş makinelerine entegre ettiğimiz ve sorunları önceden tespit etmemize olanak tanıyan IoT tabanlı Müneccim uygulamamız ile günde milyonlarca veriyi analiz ediyor ve sorunlar daha yaşanmadan müşterimize olası problemlere karşı çözümler sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"SONUÇLAR, BAŞARIMIZI DEĞERLİ HALE GETİRİYOR"

Geçmişte manuel olarak gerçekleştirilen işlemleri otomatik hale getiren RPA ile yapılan her iki projeden birinin başarısızlığa uğrama ihtimalinin olduğunu aktaran Günaydın, "Kofax’ın teknolojisiyle kendi deneyimlerimizi, birikimlerimizi birleştiriyor, ihtiyaçlarımıza özel çözümler üretiyoruz. İş süreçlerine entegre etmede detaylı ve uzun soluklu düşünülmesi gereken ve sürdürülebilir başarının zor olduğu böylesine bir teknolojide elde ettiğimiz sonuçlar, başarımızı daha da değerli hale getiriyor." diye konuştu.

Ödüle layık görülmeleriyle ilgili konuşan da Günaydın, "Doğru yolda ilerlediğimizi teyit ederken, bizlere daha fazlasını başarmak adına motivasyon sağlıyor." diyerek sözlerini tamamladı.